Hírek

2014 az AXIÁL Kft. életében sok szempontból a legek éve volt

2014 az AXIÁL Kft. életében sok szempontból a legek éve volt. Ebben az évben érte el ugyanis a cég eddigi nettó forgalmának csúcsát, mely 77,5 mrd forintot tesz ki, és amely 23%-os növekedést jelent az elmúlt évhez képest. Ekkora mértékű forgalmi adatról 23 éves történelme alatt még nem számolhattak be a cég vezetői.

A nettó forgalom több mint a felét az elmúlt évben a mezőgazdasági gépértékesítő üzletágak munkájának köszönheti az AXIÁL Kft. A Gépüzletág és a CLAAS Gépüzletág együttesen 55%-ot tudhat magáénak a teljes bevételből. őket követi az Alkatrészüzletág a maga 27%-os részesedésével, majd a Használtgép-üzletág következik 6%-kal, a sort pedig az Építőgép- és Szervizüzletág zárja 5-5%-kal. Az AXIÁL Kft. a mezőgazdasági rakodógépek valamint az önjáró takarmánykiosztó gépek piacán vezető pozíciót vívott ki magának az elmúlt évben. Előbbiből 215 darabot értékesítettek, mely 52%-os részesedést jelent. A nagy múltú izraeli gyártó termékeiből pedig 16 darabot, mellyel egy 40%-ot jelentő szeletet kanyaríthattak ki maguknak az értékesítési diagramból.
A 80 LE teljesítmény feletti nyugati relációjú traktorok értékesítésében is előkelő pozíciót ért el a vállalat. A mintegy 2250 értékesített darabból a 630 traktorral 28%-os részesedést tudhat magáénak. Az általuk forgalmazott három traktormárka, a Landini, a Fendt és a CLAAS szinte darabra pontosan ugyanakkora részt követelt magának ebből a mennyiségből.
2014-ben összesen 278 kombájnt értékesítettek az országban, melyből 111 darab volt vetésizöld színű. A CLAAS zöldsoros gépeinek értékesített darabszámai is kiemelkedők a 2013-ashoz képest. A 2014-re tervezett értékesítendő darabszám duplája, több mint 400 gép került a gazdálkodók tulajdonába.1
A Használtgép-üzletág a maga részesedését 700 darab értékesített géppel és 700 darab beszámítással érte el. Összesen 2000 állapotfelmérést végeztek el a kollégák, több mint 10 milliárd forint értékben.
Az Építőgép-üzletág is kiugróan magas eredményekkel büszkélkedhet, ugyanis 2014-ben a legjobb évet zárták mind a forgalom, mind pedig az értékesített darabszámok tekintetében. A kompakt rakodók piacán 50% feletti volt a piaci részesedésük, az ellensúlyos targonca piacon pedig 30%-kal több gépet sikerült értékesíteniük, mint 2013-ban.
A 2011-ben elindított telephely-fejlesztési programnak köszönhetően mára már 11.000 négyzetméternyi fedett műhelykapacitással rendelkezik a cég, ahol a Szervizüzletág a maga 203 fős apparátusával az AXIÁL Kft.-től már megszokott minőségű szolgáltatást nyújtotta az elmúlt évben is. Egy fontos adat 2014-ből: 495 ügyfelet szolgáltak ki a cég által leginkább preferált átalánydíjas szerződéssel, amely 1460 darab gép soron kívüli ellátását jelentette.

Telephelyi fejlesztések 2014-ben és 2015-ben

Január 15-én a szolnoki, március 4-én pedig a debreceni új telephelykomplexumot nyitották meg a nagyközönség előtt. Ez utóbbi döntést helyességét az is igazolta, hogy ebben az évben a debreceni telephely nyerte el a német Service Award díjat. Emellett 2014-ben is bővült az AXIÁL telephelyeinek száma. Április 1-étől ugyanis már Tatabányán is várják a környékbeli ügyfeleiket.
De a fejlesztés, a már jól megszokott AXIÁL-os módon, nem áll meg. Összesen 2,8 millió euró értékben a továbbiakban is tervezik az előrelépést, mely a kerítésépítésben, az infrasorompó és riasztórendszer kiépítésében, híddaru-beépítésben, parkoló-kialakításban, térkövezésben, és a csapadékvízrendszer kiépítésében nyilvánul meg Baján, Csornán, Orosházán és Tatabányán.

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés