Hírek

Bor, mint befektetés: jobb mint az arany

A minőségi borokba való befektetés Magyarországon még ritkaságnak számít, pedig akár 30 százalék közeli hozamot is el lehet érni vele, ami meghaladja az arany éves hozamát is.

A főként Bordeaux-i borokból összeállított borindexek az elmúlt 5 év során 20 százalék feletti mértékben emelkedtek, a londoni bortőzsde legjobban teljesítő, a "Liv-exFineWine" 50 indexének 5 éves hozama pedig 27,8 százalék volt. Ez még a legsikeresebb befektetési termék, az arany éves hozamát is felülmúlta – írja a Bordinasztia Sales Kft. közleményében.

A bortrezor – fotó: bordinasztia.com

Eteley Gábor, a tokaji borokra specializálódott Bordinasztia Sales Kft. tulajdonosa kiemelte: az elmúlt években 226 százalékkal nőtt a minőségi borok értéke. A borok vásárlása nagyobb értéknövekedést biztosított, mint az általános kötvényeké, részvényeké. A kft. borászata Tokaj hegyalján 28 hektáros szőlőbirtokon terül el, amelyen 4 hektárnyi ültetvény, bortrezor és szállás áll rendelkezésre a Bordinasztia borbirtokos rendszerében részt vevő ügyfeleknek.

A kft. honlapján közzétett információk szerint legalább 500 ezer forintos indulótőkével lehet beszállni a borbefektetésbe. Mivel limitált mennyiségű, 3000 palack tokaji aszú eszencia áll rendelkezésre, előminősítéssel 300 befektetőt választanak ki, akik részt vehetnek a programban.

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=13 crop=no ]
Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=14 crop=no ]

Facebook