Hírek

Új zászlóshajó: Claas DISCO 1100

A legnagyobb függesztett szársértővel ellátott kaszálógép kerül piacra hamarosan a CLAAS háza tájáról. Az új DISCO 1100 C / RC Business tárcsás vágószerkezet maximális munkaszélessége eléri a 10,70 métert.

A CLAAS a 2016. évi szezont kilenc új, front- és hátsó függesztésű 2,60 – 3,40 méter munkaszélességű vágószerkezettel nyitja. Ezzel a CLAAS kisebb gazdaságok számára is elérhetővé teszi a profi kaszálási technikáját, és az új MAX CUT vágószerkezetet közel az összes DISCO modellhez bevezeti. A MAX CUT vágószerkezet a CLAAS saját fejlesztése, és a bad saulgaui üzemben gyártják a takarmány betakarítási technológiához. Ennek a vágószerkezetnek a különlegessége a speciálisan kialakított, egy darabban készülő, medence kiképzésű kaszagerendely. Hullámformájának köszönhetően a vágótárcsák előbbre tolhatók, és így minden körülmények között még jobb vágási minőségről gondoskodnak. A csúszó talpak közötti nagy alagút, és a speciális forma nagyobb öntisztulást tesz lehetővé, és jobb takarmányminőséget biztosít. A kaszagerendelyek csavarozása, valamint az állandó kenéssel rendelkező hajtómű alkatrészek leegyszerűsítik a karbantartást, stabil formát és hosszú élettartamot biztosítanak.

DISCO 1100 – az új zászlóshajó

Az új 10,70 méteres maximális munkaszélességű DISCO 1100 hidraulikus teleszkópos karjának köszönhetően 4 méteres szállítási magasság, és 3 méteres szállítási szélesség alatt marad. A belső és a külső védőborítások eközben automatikusan összecsukódnak. A szállítási biztosítás az összecsukás, ill. a kinyitás során hidraulikusan be- ill. kireteszelődik. Ez lehetővé teszi a kompakt, könnyű és biztonságos szállítást. Szállítási helyzetben is lehetséges a kasza tároláshoz történő  elhelyezése. A teleszkópos karok kialakításánál a CLAAS a CLAAS COUGAR önjáróval szerzett tapasztalatait is felhasználta. A DISCO 1100 két modellel rendelkezik, C BUSINESS és RC BUSINESS, aszerint, hogy acélujjas (C) vagy hengeres (RC) szársértővel van-e felszerelve. Alapkivitelben a hidraulikusan összecsukható védőborítás mellett Load Sensing komforthidraulikával, ACTIVE FLOAT tehermentesítő szabályozással, valamint non-stop hidraulikus ráfutásgátlóval rendelkezik. A DISCO 1100 BUSINESS teljes mértékbenISOBUS vezérélésre alkalmas, és a vevőnek kényelmes kezelési lehetőségeket biztosít. Minden fontos funkció (pl. a vágószerkezetek teleszkópos mozgatása) hozzárendelhető a traktor ISOBUS funkciógombjaihoz. A vágószerkezet bármelyik ISOBUS terminállal (pl. COMMUNICATOR II vagy S 10) kezelhető. A CLAAS alternatív lehetőségként az „EASY on board” alkalmazással lehetőséget kínál a vevőknek arra, hogy a DISCO 1100 C / RC BUSINESS kaszát egy kereskedelmi forgalomban kapható tablettel irányítsák. Emellett egy P2 hidraulikavezeték és egy egyszerűen működő vezérlőkészülék lehetőséget biztosít arra is, hogy a vágószerkezetet a terminál használata nélkül kezeljék.

Profi technika 2,60 méteres munkaszélességtől

A front függesztésű tárcsás kasza programját a CLAAS egy kompakt, 3 m munkaszélességű, csökkentett súlyú modellel bővíti. Az új DISCO 3150 lerövidített függesztő bakjának, és a kétdimenziós talajkövetésének köszönhetően nagyon jól illeszkedik a talajhoz. Ezt a hatást javítja két erős tehermentesítő rugó, amely a vágószerkezet felfekvési nyomását csökkenti. Opcionálisan az ACTIVE FLOAT hidropneumatikus tehermentesítő is rendelkezésre áll. A többi frontfüggesztésű modellhez hasonlóan a DISCO 3150 F modellbe is MAX CUT vágószerkezet van beépítve. Szintén az alapkivitelhez tartozik a túlterhelés elleni SAFETY LINK biztosítás, a 850 1/min fordulatszámú vágás, valamint a pengék cseréjére szolgáló gyorscserélő rendszer. A 2016-os szezonra ugyancsak átdolgozásra kerül, és új kivitelben jelenik meg az oldalról rögzített DISCO 50-es sorozat. A 2,60 -3,40 m munkaszélességű új 2750 (C / RC), 3150 (C) és 3550 modellek kifinomult technikát kínálnak a kisebb gazdaságok számára is. A technikai újításokhoz tartozik a sok apró részlet javítása és a MAX CUT vágószerkezet mellett egy opcionális tároló szerkezet, mely a helytakarékos függőleges elhelyezést is lehetővé teszi. Emellett optimalizálták a függesztőbak kialakítását, mely így kényelmesebb össze- és szétszerelést tesz lehetővé, megkönnyítve a karbantartást is. Az oldalsó vonórúddal vontatott DISCO 3150 TC / TRC vágószerkezetek formája is megújult, MAX CUT vágószerkezetet kaptak és további részletek kerültek rajtuk átalakításra. A CLAAS így – az egyszerű 2,60 m munkaszélességű, szársértő nélküli, hátul függesztett kaszától kezdve a jelenleg legnagyobb, függesztett, szársértővel rendelkező, 10,70 m munkaszélességű kaszakombinációig – a MAX CUT vágószerkezettel profi technikát kínál szinte az összes DISCO modellhez.

Forrás: proplanta.de

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés