FÓKUSZBAN

Már több mint hatszáz vidékfejlesztési pályázatot jelentettek meg a Leader akciócsoportok

Már több mint hatszáz vidékfejlesztési pályázatot jelentettek meg a Leader akciócsoportok

Magyarországot 103 Leadar helyi akciócsoport fedi le, amelyek ...

Ezek a VP módosítások fontosabb elemei

Ezek a VP módosítások fontosabb elemei

A Vidékfejlesztési Program keretében társfinanszírozott ...

Állattenyésztés

2017. december 07., csütörtök • 12:02

Baromfisok figyelem! Minél hamarabb adják postára a kapacitásfelmérő lapokat

Megkezdte a Baromfi Termék Tanács (BTT) a 2018-as baromfiágazati állatjóléti támogatások igényléséhez szükséges kapacitásfelmérő lapok feldolgozását. A BTT a gyors és zökkenőmentes ügyintézés érdekében kéri, hogy mielőbb juttassák vissza a kapacitásfelmérő lapokat azok is, akik még nem adták postára a dokumentumokat.

Folyamatosan dolgozza fel a BTT a beérkezett kapacitásfelmérő lapokat, és várhatóan december közepéig postázza vissza az igazolásokat.

A 2018-ra vonatkozó támogatási kérelmeket a „N0674 Támogatási kérelem” nyomtatványon lehet benyújtani 2017. december 7-től december 31-ig a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz.

Egy támogatási évre baromfi megnevezés-csoportonként kizárólag egy támogatási kérelem nyújtható be. A határidőn túl benyújtott támogatási kérelem alapján az igénylő az adott támogatási évben támogatásra nem jogosult.

A kérelemhez a következő mellékleteket kell csatolni:

  • A Baromfi Termék Tanács igazolásának eredeti példánya a maximálisan tartható baromfi létszámról, darabszámban kifejezve.
  • Termelői csoport, beszerzési és értékesítő szövetkezet, tenyésztő szervezet, terméktanács vagy szakmai szervezet igazolásának eredeti példánya arról, hogy az igénylő érvényes tagsággal rendelkezik.
  • Nagyvállalkozásnak minősülő igénylőknél a megyei kormányhivatal igazolásának eredeti példánya arról, hogy az igénylő részvétele a támogatási programban indokolt.

Ha az elmúlt évben megadott adatokhoz képest nincs változás, a már kitöltött kapacitásfelmérő lapot ellenőrzés után aláírva és lepecsételve kell visszaküldeni a BTT-hez. Amennyiben a vállalkozási adatokban és/vagy a kapacitásokban változás történt, illetve valaki újonnan regisztrált tagként kívánja beadni a dokumentumot, üres formanyomtatványt kell kitöltenie, illetve aláírva és lepecsételve eljuttatnia a terméktanács címére.

Nyomtatvány, adatlap és további információ a BTT honlapján elérhető.

agrotrend.hu / BTT

Árutőzsde

Árfolyam-figyelő

    

Nyersanyag-figyelő

Kőolaj-figyelő

Géppiac

Agrárállások

Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.