FÓKUSZBAN

Üzemanyag-megtakarítási lehetőségek a mezőgazdasági gépeknél

Az 1990-es évek elejétől kezdődően a mezőgazdasági gépek üzemeltetési költségei között az üzemanyagköltség jelenti a legnagyobb tételt.

Az 1990-es évek elejétől kezdődően a mezőgazdasági gépek ...

A munkáskéz hiányzik az agráriumból, nem az ész

Hatékonyságnövelési kényszer nehezedik az agráriumra, amelyre jó válasz lehet az új technológiákat értő és használó szakemberek képzése. Ezt segíti a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, melynek keretében idén 8 agrárhallgató részesült szakmai elismerésben, és összesen 1,2 millió forint anyagi támogatásban.

Hatékonyságnövelési kényszer nehezedik az agráriumra, amelyre ...

A hét témája: a rendkezelők fejlesztési irányai

A kaszálás során szűkített, vagy terített rendre rakott szálastakarmányok száradása tovább gyorsítható, a rendek mozgatásával (terítésével, lazításával, rendképzéssel, több rend összerakásával stb.). Ezeket az időjárás és a napszakok függvényében okszerűen kell alkalmazni, figyelemmel a rendkezelést követő betakarítási munkafázisok követelményeire is.

A kaszálás során szűkített, vagy terített rendre ...

Szántóföld

2017. február 16., csütörtök • 14:46

NUFARMER MAGAZIN – INGYENESEN LETÖLTHETŐ SZAKMAI KIADVÁNY

Fontos mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen a Nufarm századik születésnapját ünnepli.

Száz évvel ezelőtt az új-zélandi farmerek nem is sejthették, hogy termelői összefogásuk hova vezet. De valószínűleg a későbbi cégalapító, Max Fremder sem remélte, hogy a század közepén már az eredetileg a fenoxiherbicidek értékesítésére szakosodott cége Ausztráliában piacvezetővé válik, meghódítja Ázsiát, és hamarosan európai, majd amerikai terjeszkedésbe kezd. Száz évünk dacára most is fiatalos lendülettel és továbbra is szakmailag elkötelezve várjuk az új szezont.

Téli lapszámunk fő témája a kalászosok, a repce, a kukorica és a borsó mellett az álló kultúrák növényvédelme.

Szó lesz a fenoxiherbicidek szerepéről a kalászosok tavaszi gyomirtásában, illetve a kukorica gyomirtásának és atkamentesítésének megoldásairól. Természetesen nem maradhat ki a kalászosok szárszilárdítása, valamint a repce rovarkártevők elleni védelme, illetve a tavaszi lemosó permetezések részleteinek összefoglalója sem.

Lapunk hasábjain termelői vélemények is helyet kaptak, üzemi szakemberek számolnak be a Nufarm termékeivel és növényvédelmi technológiáival kapcsolatos tapasztalataikról. Két új rovatot is indítunk, az egyikben kollégáinkat ismerhetik meg egy kicsit más szemszögből, a másikban pedig a Nufarm számára fontos, a biztonsággal kapcsolatos témákat mutatunk be.

Partneroldalainkon pedig a tápanyag-utánpótlással, a takarmányborsó termesztésével kapcsolatos tanácsok, illetve a permetezéstechnika egyik új fejlesztésének bemutatása található meg. Mindezeken túl a klímaváltozás egyik meghökkentő következményéről is beszámolunk.

Aktuális ajánlataink lehetővé teszik, hogy Ön kedvező feltételek mellett folytathassa a növényvédelmi munkákat.

A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

A tavaszi teendők elvégzéséhez jó egészséget, továbbá sok sikert kívánok Önnek a Nufarm Hungária Kft. csapata nevében!

Salamon György

cégvezető

Nufarm Hungária Kft.

www.nufarm.hu

Amennyiben szeretne ingyenesen és rendszeresen friss szakmai információkat kapni hasonló témakörben, regisztráljon itt!

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.

");/*]]>*/