FÓKUSZBAN

Kevesebb búza terem, de biztosított az ellátás

A szélsőséges időjárás okozta károk miatt 10-20 százalékkal kevesebb gabona terem, mintegy 4 millió tonna búzára lehet számítani a tavalyi 4,9 millió tonna után, de az ország kenyérgabona-ellátására, vetőmagra, exportra, illetve takarmányozásra megfelelő mennyiség áll rendelkezésre - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán szerdán.

A szélsőséges időjárás okozta károk miatt 10-20 százalékkal ...

100 milliárd forintos kárt tud okozni a kukoricatermelésben az aszály

Egy-egy aszályos év csak a kukoricatermelést tekintve 100 milliárd forint kárt tud okozni, a helyzet megoldása érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) június 1-től visszavonásig tartós vízhiányos időszak kihirdetését kérte Pintér Sándor belügyminisztertől - mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke szerdán az M1 aktuális csatornán.

Egy-egy aszályos év csak a kukoricatermelést tekintve ...

Július végéig lehet pályázni az Agrofoto 2017 pályázatra

Július végéig lehet pályázni az Agrofoto 2017 pályázatra, amelyre mezőgazdasági témájú képeket várnak a szervezők - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

Július végéig lehet pályázni az Agrofoto 2017 pályázatra, ...

Szántóföld

2017. február 16., csütörtök • 14:46

NUFARMER MAGAZIN – INGYENESEN LETÖLTHETŐ SZAKMAI KIADVÁNY

Fontos mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen a Nufarm századik születésnapját ünnepli.

Száz évvel ezelőtt az új-zélandi farmerek nem is sejthették, hogy termelői összefogásuk hova vezet. De valószínűleg a későbbi cégalapító, Max Fremder sem remélte, hogy a század közepén már az eredetileg a fenoxiherbicidek értékesítésére szakosodott cége Ausztráliában piacvezetővé válik, meghódítja Ázsiát, és hamarosan európai, majd amerikai terjeszkedésbe kezd. Száz évünk dacára most is fiatalos lendülettel és továbbra is szakmailag elkötelezve várjuk az új szezont.

Téli lapszámunk fő témája a kalászosok, a repce, a kukorica és a borsó mellett az álló kultúrák növényvédelme.

Szó lesz a fenoxiherbicidek szerepéről a kalászosok tavaszi gyomirtásában, illetve a kukorica gyomirtásának és atkamentesítésének megoldásairól. Természetesen nem maradhat ki a kalászosok szárszilárdítása, valamint a repce rovarkártevők elleni védelme, illetve a tavaszi lemosó permetezések részleteinek összefoglalója sem.

Lapunk hasábjain termelői vélemények is helyet kaptak, üzemi szakemberek számolnak be a Nufarm termékeivel és növényvédelmi technológiáival kapcsolatos tapasztalataikról. Két új rovatot is indítunk, az egyikben kollégáinkat ismerhetik meg egy kicsit más szemszögből, a másikban pedig a Nufarm számára fontos, a biztonsággal kapcsolatos témákat mutatunk be.

Partneroldalainkon pedig a tápanyag-utánpótlással, a takarmányborsó termesztésével kapcsolatos tanácsok, illetve a permetezéstechnika egyik új fejlesztésének bemutatása található meg. Mindezeken túl a klímaváltozás egyik meghökkentő következményéről is beszámolunk.

Aktuális ajánlataink lehetővé teszik, hogy Ön kedvező feltételek mellett folytathassa a növényvédelmi munkákat.

A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

A tavaszi teendők elvégzéséhez jó egészséget, továbbá sok sikert kívánok Önnek a Nufarm Hungária Kft. csapata nevében!

Salamon György

cégvezető

Nufarm Hungária Kft.

www.nufarm.hu

Amennyiben szeretne ingyenesen és rendszeresen friss szakmai információkat kapni hasonló témakörben, regisztráljon itt!

(x)

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.