Hírek

Az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban

Az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban – mondta Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán. Felidézte, hogy a Magyar Pékszövetség augusztus huszadikához kapcsolódó idei kenyérversenyen meghirdették a búza és a rozs kategória mellett új lehetőségként az innovatív kenyér csoportot is.

Az egyes kategóriákban figyelembe vették azt is, hogy a terméket nagyüzemben, illetve kisüzemi kézműves pékségben egyaránt elő lehessen állítani. A kenyérbe minden olyan anyagot bele lehetett sütni megfelelő minőségben és mennyiségben, amit az élelmiszerkönyv engedélyez – mutatott rá.

Az idén a búzakenyér kategória győztese, a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett, ami egyben a Szent István-napi kenyér is, a gyártási jogosultságot, a receptet a pékszövetség megadja minden olyan pékségnek, amely ezt kéri – tette hozzá.

fotó:MTI

A Magyar Pékszövetség 2011 óta minden évben megrendezi Szent István-napi kenyérversenyét, ahol szakemberekből álló zsűri dönti el, melyik kenyér érdemli azt a kitüntetést, hogy az ország első számú kenyere legyen.

A bírálati szempontok között a legfontosabb kritériumok, hogy az új kenyér adalékoktól mentes, természetes, egészséges, jellegzetesen magyar, tökéletes ízű, illatú, állagú, vastag héjú, frissességét hosszan megőrző legyen. Idén 33 versenymunka érkezett; mind adalékmentes, kovászos technológiával készült, de nagyüzemi technológiával is gyártható termék.

A Szent István-napi kenyeret először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=13 crop=no ]
Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=14 crop=no ]

Facebook