FÓKUSZBAN

Fizessen elő a PROFI Magazinra és nyerjen egy Jinma traktort!

Fizessen elő a PROFI Magazinra és nyerjen egy Jinma traktort!

Rendelje meg 2018. március 31-ig a PROFI Magazint egy évre, ...

Őstermelő? Ne felejtse el az igazolvány érvényesítését!

Őstermelő? Ne felejtse el az igazolvány érvényesítését!

Az őstermelői igazolványokat legkésőbb 2018. március 20-ig ...

Agrotrend: komplex megoldásokban hiszünk

Agrotrend: komplex megoldásokban hiszünk

Az Agrotrend cégcsoport 2012-es alapításakor olyan online ...

Hírek

2018. február 13., kedd • 18:52

A kókuszból készült chips aranyat ért a szavazáson

Minden évben megrendezésre kerül a berlini vásár területén a Fruit Logistica. A vásárol évente több tízezren fordulnak meg, az idén a látogatók száma elérte a 75 ezret.

A kiállításon minden évben zajlanak különböző versenyek is, az egyik ilyen verseny a Fruit Logistica innovációs díj, amelyet a látogatók véleménye alapján nyerhet el valaki. Az idei évben egy szinte újonnan induló, de annál innovatívabb vállalkozás nyerte el a FLIA díjat, azaz a Fruit Logistica Innovation Award, arany díját.

A díjat a szakmai látogatók szavazatai dönti el. A rendezvényen 2 napon át kóstolgatták, nézegették a termékeket a látogatók, majd szavaztak is saját ízlésük alapján. A verseny eredményeként a három legtöbb szavazatot elért vállalkozást díjazták.

kép: Fruit Logistica

A „Pook Coconut Chips” gyártója a PookSpaFoods, egy németországi vállalkozás. A termék valójában egy kókuszdió chips, amelyet olaj és zsiradék nélkül sütnek meg. Az alapanyag Tájföldről érkezik. A gyártó több ízesítésben is kínálja a terméket, létezik az eredeti tengeri sós, a csokis-tengeri sós és a mangós-tengeri sós. A termék vegán és gluténmentes, tartósítószert sem tartalmaz. A gyártó snacknek ajánlja, de salátákhoz, müzlihez, joghurthoz vagy akár még fagyi mellé is jól felhasználható.

"Egy kis cég vagyunk, amely csak a közelmúltban, 2016 szeptemberében alakult. Ez a díj nagy meglepetés és különösen fontos számunkra" - mondta a vállalat alapítója és ügyvezető igazgatója, Kanokporn Holtsch.

A verseny ezüst érmese egy spanyol paradicsom fajta lett, az Adora.

kép: Fruit Logistica

A fajta sötét barna terméseket hoz, amelynek kiváló az íz világa, hiszen ideális a sav-cukor aránya. A kiváló íz mellett, jól tárolható és termeszthető is. A fajta tulajdonosa HM Clause.

A versenyen a bronz érmes helyezett ugyan nem ehető, mégis rendkívül innovatív.

kép: Fruit Logistica

A verseny harmadik helyezettje egy környezetbarát csomagolóanyag lett, amelyet fűkaszálékból állítanak elő (hiszen abból nagy tömeg áll rendelkezésre Németországban), minden vegyszertől mentesen. A csomagolóanyag élelmiszer csomagolásra is alkalmas. Az innovatív csomagolóanyagot a Scheufelen cég dolgozta ki.

agrotrend.hu / Benedek Borbála

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.