Hírek

Drágulhatnak a sertéshúskészítmények

Lassan és fokozatosan drágulhatnak a sertéshúskészítmények, mert az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt a feldolgozók költsége.

Az elmúlt két és fél évben jelentősen nőtt az élősertés ára. Az ezzel járó többletköltséget a húsiparnak nem sikerült áttolnia a kiskereskedelem felé, tehát nem mutatkozik meg az átadási és a fogyasztói árakon – mondta az InfoRádiónak Éder Tamás, a Magyar Hússzövetség elnöke.

fotó:Pixabay

Bár nőtt a tőkehúsok drágultak, ez távolról sem tartalmazza azt az összeget, amivel a húsfeldolgozók terhe nőtt – tette hozzá. További körülmény, hogy

az ágazat súlyos munkaerő-problémákkal küzd, így a munkaerő megtartásához jelentős béremelési lépéseket kellett tenni az utóbbi időszakban.

Mindezek mellett az új szabályok is megnehezítik a helyzetet, ugyanis

a módosított élelmiszerkönyv húskészítményekre vonatkozó normái olyan összetételbeli kötelezettségeket írnak elő, melyek még tovább növelik a költségeket.

Az elnök szerint lassú és folyamatos árnövekedéssel kell számolni mindaddig, amíg ezek a költségek nem épülnek be az árba.

agrotrend.hu / inforadio.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=13 crop=no ]
Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=14 crop=no ]

Facebook