FÓKUSZBAN

Kihirdették a vektormentes időszakot

Kihirdették a vektormentes időszakot

Egyszerűbbé válik a kéknyelv-betegségre fogékony állatok kiszállítása. ...

Törvényi változások a versenyképesség javítása érdekében

Törvényi változások a versenyképesség javítása érdekében

A több törvényt érintő módosítások közös vonása, ...

Ezek a VP módosítások fontosabb elemei

Ezek a VP módosítások fontosabb elemei

A Vidékfejlesztési Program keretében társfinanszírozott ...

Hírek

2017. december 07., csütörtök • 17:05

Együttműködési megállapodást kötött a Máltai Szeretetszolgálat és a NÉBIH

A két szervezet partnersége új pillérként támogatja a Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét-programját, különösen a helyi gazdaságok jogszabályi megfelelőségét, az élelmiszerbiztonsági előírások maximális betartását és az előállított termékek magas minőségét.

A határozatlan időre szóló együttműködési megállapodást Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke és dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) elnöke látta el kézjegyével.

A kétoldalú kooperáció fő célja – a Jelenlét-program célkitűzéseinek elérése érdekében – a mezőgazdasági termelés, valamint az élelmiszerlánc részét képező tevékenységek kölcsönös segítése.

A fenti stratégiai irányoknak megfelelően, a partnerek együttműködése elsősorban

  • a közfoglalkoztatás fejlesztésére (szabadföldi és fóliasátras zöldség-, gyümölcs-, gyógynövény- és fűszernövény-termesztés, kisállattartás),
  • a feldolgozó üzemek létrehozására,
  • továbbá az otthoni kiegészítő élelmiszer-termelő tevékenység szakmai támogatására terjed ki.

A NÉBIH a megállapodás értelmében rendszeres konzultációs lehetőséget biztosít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára.

Az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság a folyamatos tanácsadás útján remélhetőleg hatékonyan tud hozzájárulni ahhoz, hogy a Szeretetszolgálat leszakadó településeken indított Jelenlét programjához tartozó gazdaságok megismerhessék és hiánytalanul alkalmazhassák az általuk folytatott növénytermesztési, állattenyésztési, élelmiszer-előállítási és feldolgozási tevékenységre vonatkozó előírásokat, rendelkezéseket és technológiákat.

A felek – a gazdaságok jogszabályi és élelmiszerbiztonsági megfelelésén túl – kiemelten fontosnak tekintik az ökológiai gazdálkodásból származó termékek előállítását, továbbá a tartósítószer- és adalékanyag-mentes élelmiszer-feldolgozás megvalósítását, amelyhez magas szintű szaktudásukkal és elkötelezettségükkel kívánnak hozzájárulni.

agrotrend.hu / NÉBIH

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.