FÓKUSZBAN

Ezek a traktorok kapták a legtöbb pontot - kiosztották az „Év traktora 2018” díjakat

Ezek a traktorok kapták a legtöbb pontot - kiosztották az „Év traktora 2018” díjakat

Ebben az évben immár 21. alkalommal került sor az „Év ...

Megváltozik az egyszerűsített foglalkoztatásról és az illetékekről szóló törvény is

Megváltozik az egyszerűsített foglalkoztatásról és az illetékekről szóló törvény is

Az Országgyűlés 2017. november 14-i ülésén szavaztak a képviselők ...

Hírek

2017. július 16., vasárnap • 15:36

Harmincöt arany a balatoni borok versenyén

Lezajlott a XV. Balatoni borok versenyének bírálata a Pannon Egyetem Georgikon Karán: a megméretésre 47 termelő 147 bormintával nevezett. Két boglári bort is díjazott a neves szakemberekből álló zsűri.

fotó: 123rf

A 85 fehér boron kívül 20 vörös, 16 rozé, hét szénsavas valamint 13 desszertbort értékelt a zsűri. A Boglári Borvidékről 38 minta érkezett, ezen kívül badacsonyi, balatonfüred-csopaki, zalai, illetve balaton-felvidéki nedűket is vizsgáltak. A két nagy arany, 35 arany, 60 ezüst, 37 bronz minősítés mellett hét oklevelet is átadtak a főszervezők. – írja a sonline.hu.

Rangos elismerést ítéltek a balatonboglári Hujber Pincének: a Balatoni Borrégió legjobb gyöngyöző-pezsgő bora 2017 címet a 2016-os évjáratú Frizzante kapta, míg a legjobb rozé bor díjat a boglári Rád-Vin Kft. 2016-os balatoni rozéja nyerte.

A Balatoni Fejlesztési Tanács különdíjával a nagy arany éremmel elismert 2016-os Sauvignon Blancot (balatonfőkajári Feind Borház) jutalmazták, a legjobb fehér bornak járó címet – tavalyi évjáratú Fröccsnekisjó olaszrizling – a badacsonytomaji Borbély Családi Pincészetnek adományozták, s a vörösborok kategóriájában kimagasló eredményt ért el a balatonfőkajári Feind Borház 2015-ös Shiraz bora. Egy 2016-os Orosztonyi Cserszegi fűszeres késői szüretelésű bor kapta a legjobb desszertbor díjat, s az idén először választották meg Veszprém város borát: a szentantalfai Dobosi Pincészet 2015-ös Kéknyelűje érdemelte ki a megtisztelő elismerést.

A verseny fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt, szakmai védnökök: a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Pannon Egyetem Georgikon Kara és a Balatoni Borvidéki Borrégió. A zsűri elnöke Koczor Kálmán nagymester, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke volt.

agrotrend.hu / sonline.hu

Árutőzsde

Árfolyam-figyelő

    

Nyersanyag-figyelő

Kőolaj-figyelő

Géppiac

Agrárállások

Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.