FÓKUSZBAN

Ezek a traktorok kapták a legtöbb pontot - kiosztották az „Év traktora 2018” díjakat

Ezek a traktorok kapták a legtöbb pontot - kiosztották az „Év traktora 2018” díjakat

Ebben az évben immár 21. alkalommal került sor az „Év ...

Megváltozik az egyszerűsített foglalkoztatásról és az illetékekről szóló törvény is

Megváltozik az egyszerűsített foglalkoztatásról és az illetékekről szóló törvény is

Az Országgyűlés 2017. november 14-i ülésén szavaztak a képviselők ...

Hírek

2017. szeptember 12., kedd • 13:12

Kamarai választások: elkészült az összefogás listája

Újra Győrffy Balázst jelölik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élére. A megyei küldöttválasztásokat 2017. november 3-án tartják.

- Szeptember 8-án a 17 szakmai, érdekképviseleti szervezet által támogatott Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) 1480 küldöttjelöltet tartalmazó listát, valamint az összes elfogadónyilatkozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ügyintéző szervezetéhez eljuttatta - jelentette be Jakab István, a MAGOSZ elnöke sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Jakab István: a lista a teljes magyar agrár-élelmiszergazdaságot, a vidékfejlesztést és a nagykereskedelmet is képviseli - fotó: agrotrend.hu

A MAGOSZ 19 megyére, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) pedig 9 megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg) nyújtott be küldöttjelölt-listát a novemberi 3-i kamarai választásokra.

Jakab István elmondta: a lista összeállításánál az volt a céljuk, hogy a kicsi, közepes és nagy gazdaságok egyformán képviselve legyenek, valamint megteremtsék annak lehetőségét, hogy a Kamara keretein belül egy szoros, szakmailag korrekt, megalapozott, erős szövetség jöjjön létre, ami a magyar agrár-élelmiszergazdaság versenyképességét javítja.

- Jelenleg is zajlik a jégkármérséklő rendszer kiépítése, a napokban zárul az energiabeszerzési tender, a falugazdász-hálózatot és a szaktanácsadói rendszert érdemben szerveztük át - összegezte az elmúlt időszak eredményeit Győrffy Balázs, az agrárkamara országos elnöke, a MAGOSZ alelnöke. Az őstermelői igazolvány ingyenessé tételével mintegy 1 milliárd forint maradt a kisebb gazdálkodóknál, az áfa munkacsoport megalakulásával hozzájárultak ahhoz, hogy néhány ágazatban mérséklődött az általános forgalmi adó. 

Az agrotrend.hu kérdésére a MAGOSZ elnöke kifejtette: az összefogás listája egységesen, egyetemesen az ágazat érdekeit képviseli, beleértve a MOSZ tagságát is.

agrotrend.hu 

 

Árutőzsde

Árfolyam-figyelő

    

Nyersanyag-figyelő

Kőolaj-figyelő

Géppiac

Agrárállások

Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.