FÓKUSZBAN

Lehet, vagy szükséges másképpen csinálni?

Lehet, vagy szükséges másképpen csinálni?

A változó éghajlati, gazdasági tényezők, feltételek ...

Hamarosan nyit a legnagyobb agráripari szakkiállítás

Hamarosan nyit a legnagyobb agráripari szakkiállítás

Január 24-én nyitja kapuit az AGROmashEXPO, AgrárgépShow ...

A hét témája: Egyre több a mezőgépész szakma iránt érdeklődő

A hét témája: Egyre több a mezőgépész szakma iránt érdeklődő

Szükség van a fiatalokra és a továbbképzésekre ...

Hírek

2017. szeptember 12., kedd • 13:12

Kamarai választások: elkészült az összefogás listája

Újra Győrffy Balázst jelölik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élére. A megyei küldöttválasztásokat 2017. november 3-án tartják.

- Szeptember 8-án a 17 szakmai, érdekképviseleti szervezet által támogatott Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) 1480 küldöttjelöltet tartalmazó listát, valamint az összes elfogadónyilatkozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ügyintéző szervezetéhez eljuttatta - jelentette be Jakab István, a MAGOSZ elnöke sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Jakab István: a lista a teljes magyar agrár-élelmiszergazdaságot, a vidékfejlesztést és a nagykereskedelmet is képviseli - fotó: agrotrend.hu

A MAGOSZ 19 megyére, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) pedig 9 megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg) nyújtott be küldöttjelölt-listát a novemberi 3-i kamarai választásokra.

Jakab István elmondta: a lista összeállításánál az volt a céljuk, hogy a kicsi, közepes és nagy gazdaságok egyformán képviselve legyenek, valamint megteremtsék annak lehetőségét, hogy a Kamara keretein belül egy szoros, szakmailag korrekt, megalapozott, erős szövetség jöjjön létre, ami a magyar agrár-élelmiszergazdaság versenyképességét javítja.

- Jelenleg is zajlik a jégkármérséklő rendszer kiépítése, a napokban zárul az energiabeszerzési tender, a falugazdász-hálózatot és a szaktanácsadói rendszert érdemben szerveztük át - összegezte az elmúlt időszak eredményeit Győrffy Balázs, az agrárkamara országos elnöke, a MAGOSZ alelnöke. Az őstermelői igazolvány ingyenessé tételével mintegy 1 milliárd forint maradt a kisebb gazdálkodóknál, az áfa munkacsoport megalakulásával hozzájárultak ahhoz, hogy néhány ágazatban mérséklődött az általános forgalmi adó. 

Az agrotrend.hu kérdésére a MAGOSZ elnöke kifejtette: az összefogás listája egységesen, egyetemesen az ágazat érdekeit képviseli, beleértve a MOSZ tagságát is.

agrotrend.hu 

 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.