FÓKUSZBAN

A végzetes károkkal fenyegető kártevő akár tömegesen is pusztíthat

Növényvédelmi szempontból a (jelenleg tapasztalható) hőségnek, száraz időjárásnak is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Egyértelmű és határozott előny mutatkozik viszont az időjárás kapcsán - a bogyósgyümölcsök és egyéb termések jelentős kárral fenyegető kártevőjét tekintve -, a Drosophila suzukii, azaz foltosszárnyú muslica fejlődése kapcsán.

Növényvédelmi szempontból a (jelenleg tapasztalható) hőségnek, ...

Szavazzon Magyarország Legszebb Birtokára!

Elindult a közönségszavazás, a voksokat 2017. augusztus 31-ig várjuk!

Elindult a közönségszavazás, a voksokat 2017. augusztus 31-ig ...

Hírek

2017. augusztus 13., vasárnap • 10:38

Növekszik az indiai nyomor, mert tilos a tehenet vágóhídra vinni

Nagy gondot okoz az amúgy is ezer csapással küzdő indiai farmereknek, hogy a kormány nem engedélyezi a szarvasmarhák eladását a vágóhidaknak. A jószágokat csak mezőgazdasági céllal lehet értékesíteni.

A májusban hozott rendelet azonban csak tovább élezte a hindu–muszlim ellentétet, és az elmúlt hónapokban muszlimok meglincseléséhez vezetett egy olyan országban, ahol meglepő toleranciában éltek egymás mellett hinduk, muszlimok, keresztények, szikhek, párszik és dzsainisták – írja a Syngenta blog.

Fotó: syngenta blog

A sok, a tiltás miatt a hinduizmus előírásait csak lazán követő hinduk nyakán ottmaradt a szarvasmarha, amivel családjukkal át akarták hidalni a 140 éve legdurvább aszály okozta anyagi összeomlást. Vagyis azért akarták eladni a tehénkét, hogy ne haljanak éhen.

Narendra Modi kormányának nem egy lépését bélyegezték már ámokfutásnak, azonban most arra is figyelmeztet az indiai Daily Nation szemleírója, hogy az angolok távozta után a független India alapító atyái az állam és a vallás elválasztását támogatták. Ma pedig a kormányzó Bharatiya Janata párt a hinduizmus olyan elszigetelt formáját propagálja, amelynek kevés köze van a vallás eredetéhez vagy a mindennapok sok évszázados gyakorlatához.

agrotrend.hu / blog.syngenta.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.