Hírek

10 javaslat a Közös Agrárpolitika egyszerűsítésére

Az Európai Parasztszövetségek Hollandiából, Dániából, Svédországból, Finnországból, Németországból valamint Angliából és Wales-ből összegyűlt hét európai elnöke átadott Phil Hogannak az Európai Unió agrárbiztosának egy listát, mely a Közös Agrárpolitika egyszerűsítésével kapcsolatos tíz különösen fontos javaslatot tartalmaz.

A parasztszövetségek elnökei üdvözölték az EU agrárbiztosának azt a szándékát, hogy az egyszerűsítés a gazdák javára történjen. „Arra számítunk, hogy az egyszerűsítéshez szükséges tennivalókat és a korrektséget egy kalap alá tudja hozni. Szövetségeink tagjai, a gazdák fogják eldönteni, hogy ez végül sikerült-e. A bizonyíték az lesz, ha a gazdák 2017-ben visszatekintve majd azt tudják mondani, hogy az agrárpolitika egyszerűbb lett, mint amilyen 2015-ben volt”, nyilatkozta az Európai Parasztszövetségek hét képviselője.

„A javaslatlista a zöldítés követelményeinek egyszerűsítésére, valamint az ellenőrzések és szankciók, valamint az EU-közvetlen kifizetések módozatainak egyszerűbbé tételére koncentrál. Kritizálták a tartós gyep érvényben lévő definícióját, mivel a gazdálkodóknak a takarmánytermő területüket akkor is szántóföldi területként kellene nyilvántartani, ha ezt már több mint öt éve gyepterületként használja. Meg kellene szüntetni azt a követelményt, mely szerint a zöldítés során köztes növényként magkeveréket kell alkalmazni.

Ezen felül az EU közvetlen kifizetéseket még a kérvényezés évében, az ellenőrzések lezárása után a lehető leggyorsabban ki kellene fizetni.

topagrar.com

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés