Hírek

A 700 Vario. A maximalista.

A Fendt gyár július 7-én mutatta be legújabb fejlesztéseit. Régen várt fotók jelentek meg az új traktorokról, melyek közül a forgalmazó Axiál jóvoltából most a 300-as széria után a 700-ast mutatjuk be!

A 700 Vario a Fendt márka legnagyobb darabszámban eladott traktora. A gép mellett szól a VisioPlus vezetőfülke, benne a kitűnő Fendt Variotronic-kal, valamint a legkorszerűbb, üzemanyag-takarékos SCR motortechnológa. A törvényileg előírt Tier 4 Final kipufogógáz kibocsátási szabvány teljesítése mellett az AGCO/Fendt a 700 Vario szériát nagyobb hatékonyságra, kényelemre és biztonságra tervezte. Csak hogy néhány példát említsünk: a csatolt munkagépeket csökkentett motor-fordulatszám mellett is működtetheti, a szabad látótér pedig 300 fokra növekedett az új ablaktörlő és a szabályozható hatótávolságú LED fényszórók használata következtében.

SCR koromrészecske-szűrővel (Coated Soot Filter; CSF) és füstgáz-visszavezetéssel

A 700-as széria új modelljeivel az AGCO/Fendt olyan traktorokat kínál, amelyek megfelelnek a Tier 4 Final európai kipufogógáz kibocsátási szabványnak. A 800-as és 900-as nagytraktorok technológiájának mintájára a mezőgazdasági gépgyártó a 700 Vario-ban is alkalmazza az AGR füstgáz-visszavezetést. A hathengeres Deutz motor 6,06 l lökettérfogattal, CommonRail befecskendezéssel és rail nyomás szabályozó szeleppel, valamint a Fendt SCR technológiával és a koromrészecske-szűrővel (CSF) magas minőségű, hatékony és üzemanyag-takarékos technikát kínál, amelynek használata során a passzív regeneráció külön üzemanyag-befecskendezés nélkül megy végbe. A nagyobb hatékonyságról az új, négy fordulatszámú 1000 E TLT gondoskodik. A csökkentett motor-fordulatszám ellenére is 1000 ford/min fordulatszámot tesz lehetővé a hátsó 1000 E TLT. Ezzel a traktor alkalmazási spektruma megnő, és a 700 Vario az üzemanyag-megtakarítás következtében még gazdaságosabban működik. A 4 fordulatszámú 1000 E TLT-t a Fendt eddig csak a 700 Vario gyártási sorozatában kínálja.

Kétkörös fék 100 %-ig sűrített levegővel

Az AGCO/Fendt a 700 Vario gyártási sorozatot teljes mértékben átállította a kétkörös fékek használatára. A 100 %-ig sűrített levegővel működő technológiával a gépkezelőnek már csak egy fékpedálra van szüksége. Opcionálisan továbbra is elérhető az egykörös kormányfék is, amely nagy fordulékonyságot garantál pl. az ápolási munkák terén. A kétkörös fékrendszerrel nincs szükség kompresszorra az Evolution Dynamic szuperkomfort utasüléshez, amelyet most egy sűrített levegős csatlakozón keresztül működtethet. Mivel a csatolt munkagépek olajigénye megnő, a mezőgazdasági gépgyártó opcionálisan nagyobb hidraulikaszivattyút is kínál.

Nagy menetbiztonság az optimális kilátás jóvoltából

Különleges fejlesztés az új első ablaktörlő, amely most 300 fokos törlési szöggel működik, valamint a kormányoszlopon található kapcsolója és egy az ablaktörlőbe épített fúvóka. Ezzel megnő a menetbiztonság és a kényelem, mert a gépkezelő ideális és szabad kilátást nyer a kerekekre és a mellső munkagépekre. A 300 fokos ablaktörlő szériaszerű tartozék és csak a Profi és ProfiPlus változatok VisioPlus panorámafülkéjéhez kapható.

A tökéletes kilátásról a Fendt 700 Vario új világításkoncepciója gondoskodik, amelyben most a traktor összes lámpájába LED izzókat szereltek, így azok a legkorszerűbb technológiának felelnek meg. A fényszórók (tompított, reflektor) Bi-LED kialakításúak, és a hatótávolságuk szabályozható. A munkafényszórókban és a Cornerlights-ban is LED-ek vannak. A kivilágítás így pontosan szabályozható és sötétben is kifogástalanul rálátni a munkaeszközre és a kerekekre. A LED lámpák kevesebb áramot fogyasztanak és az élettartamuk rendkívül hosszú. Igény szerint LED világitási koncepcióval is kérheti traktorát.

A nagyobb kényelemhez az új, termináltartóval kiegészített Varioterminál 10.4-B is hozzájárul. Az okostelefonoptikával működő, új, érintőképernyős technológia és a LED háttérvilágítással ellátott LCD kijelző mindent felülmúl. A terminál ezenkívül a VarioGuide párhuzamvezetést, a VarioDoc dokumentációt, ISOBUS-eszközbeállításokat, kamerafunkciókat és nagyobb Bluetooth-hatótávolságot is kínál.

A Fendt 700 most Power verzióban is

Az új 700 Vario gyártási sorozat modelljei – 714, 716, 718, 720, 722 és 724 – a 145 – 240 LE teljesítménytartományt fedik le. Emellett a Fendt 700 Vario a 700 Vario ProfiPlus és 700 Vario Profi változatok mellett most – a Fendt 500 Vario Power mintájára – a 700 Vario Power felszereltséggel is kapható, mint költséghatékony belépési lehetőség a mindennapi Fendt felhasználáshoz. Az új, Tier 4 Final kipufogógáz-kibocsátásra vonatkozó szabvány a 177 LE feletti teljesítménnyel rendelkező mezőgazdasági gépek számára 2014. január 1. óta, míg  az 50-176 LE teljesítményosztályban csak 2014. október 1-től érvényes.

Forrás: Axiál sajtó

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés