Hírek

A biogazdálkodásban erősít a BASF

A német BASF SE, a világ legnagyobb vegyipari vállalata 1,02 milliárd dollárért felvásárolja az amerikai Becker Underwood Inc.-t, amellyel megerősíti helyét a vetőmagok kezelését, védelmét szolgáló termékek bővülő piacán.

A Bloombergnek nyilatkozó elemzők szerint az ár a cég bevételéhez viszonyítva magas, de a hasonló üzletek értékével összehasonlítva reális. A BASF külön részlegként olvasztja be szerzeményét, amely várakozásai szerint a szeptembert megelőző egy évben 240 millió dollár árbevételt ér el. Az amerikai vállalat egyebek mellett olyan mikroszkopikus férgeket fejlesztett ki, amelyek megeszik a földbe került vetőmagokat fenyegető gombákat és más kártevőket, ugyanakkor nem veszélyesek más élőlényekre.

Az agrárgazdálkodók az utóbbi években egyre inkább keresik az ilyen megoldásokat, amelyek felválthatják a megszokott növényvédő szereket. A BASF igyekszik elszakadni hagyományos tevékenységeitől, köztük a műanyagok előállításától, hogy bővítse a nagyobb profitot ígérő új technológiák, például a biológiai vetőmagkezelés alkalmazását. A Becker megszerzése jól illik ebbe a stratégiába.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés