Hírek

A jövőben három évre szól az őstermelői igazolvány betétlapja is

A kormány elfogadta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) előterjesztését, amely egyszerűsíti az őstermelői igazolványok kiváltásának feltételeit, és három évre hosszabbítja a betétlap érvényességét is – közölte a vidékfejlesztési tárca az MTI-vel.

A módosítással közel 340 ezer őstermelő könnyebben juthat hozzá a gazdálkodáshoz szükséges őstermelői igazolványhoz.

Az őstermelői igazolvány csak az értékesítési betétlappal érvényes, amelyet jelenleg évente kell megújítani. A módosítással egyszerre három adóévre váltható ki az őstermelői igazolvány és az értékesítési betétlap is.

Újabb ügyintézésre a jövőben csak akkor lesz szükség a 3 éves érvényesség alatt, ha a személyes adataikról, a gazdaságaikról, vagy a termelési adataikról jelentenek be változást az őstermelők. Erre minden évben június 15-ig lesz lehetőségük.

Jelentős változás továbbá, hogy csupán 3 évente kell új igazolványt kérnie annak, aki tovább folytatja az őstermelői tevékenységét.

A gazdálkodó az őstermelői igazolvánnyal tudja bizonyítani, hogy mezőgzdasági őstermelői tevékenységet folytat, és jogosult az ennek megfelelő adózásra. Az igazolványokat továbbra is a falugazdászoknál lehet kiváltani.

Forrás: MTI

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés