Hírek

A VOSZ agrár- és élelmiszer-ipari szekciót alakított

A jelek szerint a VOSZ-Besz Zrt.-nek szinergiát teremtve indította el pár hete a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az agrár- és élelmiszer-ipari kis- és középvállalkozások megsegítésére és érdekeinek érvényesítésére az agrár- és élelmiszer-ipari szekcióját.

 

Kiss József, a VOSZ új szekciójának elnöke, a Magyar Élelmiszer és Táplálkozástudományi Kutató Zrt. vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak elmondta, már eddig is több száz vállalkozás lépett be az új testületbe − nagyjából kétharmaduk tartozik a kkv-körbe, de a nagy vállalkozások sincsenek kizárva.

Gőzerővel dolgoznak azon, hogy a hét elején elindított VOSZ-Besz által kezdeményezett beszerzési közösségből hogyan profitálhatnának még jobban az agrár- és élelmiszer-ipari vállalkozások. A tervek között a termeléshez szükséges alapanyagok kedvezményes beszerzése szerepel, ehhez azonban először fel kell mérni, majd évente újravizsgálni a tagvállalatok vetőmagigényeit, mielőtt a forgalmazókkal, gyártókkal tárgyalni kezdenek. A következő hetekben pedig a szakmai munka megkezdéséhez szükséges szervezeti keretek kialakítása mellett szeretnék felmérni, hogy melyek azok a speciális területek, problémák, amelyekre az ágazat vállalkozásai szerint mielőbb megoldást kellene találni.

A szekció megalakulásához az első lökést az Agrár Széchenyi Kártya konstrukció majd egy évig tartó kidolgozása adta, de egyre komolyabb igény érkezett a tagoktól is az ágazat hatékonyabb és erőteljesebb érdekképviseletére − mondta Kiss József. A szekció a jövőben aktívan szeretne együttműködni többek között a Vidékfejlesztési Minisztériummal és az adóhatósággal.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=13 crop=no ]
Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=14 crop=no ]

Facebook