Hírek

Axiál újdonság: CLAAS CARGOS 8000

A CARGOS 9000-es sorozat 2009. évi bevezetésével a CLAAS teljesen új alapokra helyezte a komplett rendfelszedő- és szeletelőrendszerrel, valamint hátsó adagolóhengerekkel rendelkező kombi szállítókocsikat. 2015-től pedig tovább bővül a választék!

A CARGOS 8300, 8400 és 8500 típusjelű kocsik 30, 35,5 és 41 m3 raktérfogattal rendelkeznek. Rendfelszedőjük most először hidraulikus meghajtású és opcióként hidropneumatikus tehermentesítéssel is felszerelhető.
A szeletelőszerkezet 40 db, egyenkénti rugós biztosítású, beállítható előfeszítésű, két oldalon élezett kései mindig pontos szeletelési minőséget biztosítanak 38 mm-es szecskamérettel. A csavarozással felszerelt kések pengéi sérülés estén egyszerűen átfordíthatók, így nem kell sérülés miatti hosszabb kiesési idővel számolni, egyben a kocsi használati ideje is meghosszabbodik.

A teljesen új, ún. EFS (EFFICIENT FEEDING SYSTEM) anyagtovábbító rendszert nagyobb szállítási teljesítmény és alacsonyabb teljesítmény-igény jellemzi. A szeletelő-továbbító egység mögötti láncos fenéklemez 50 cm-rel lehajtható/leengedhető, ami jelentősen javítja az anyagáramlás hatékonyságát, függőleges helyzetig leengedve pedig jobb hozzáférhetőséget biztosít a szeletelőkésekhez, amely a lehajtható késtartó szerkezettel együtt jelentősen megkönnyíti a kések cseréjét.

A rendfelszedő-szeletelő-továbbító egység, valamint a hátsó, vízszintes helyzetű kitároló-adagoló hengerek 15-15 perc alatt egyszerűen ki-, illetve leszerelhetők, így rövid idő alatt átalakítható pl. silószállító pótkocsivá. Ebben az esetben az előbb említett láncos fenéklemez vízszintes helyzetbe állítható. Ezzel a megoldással lehetővé válik a kocsik egész éves kihasználása, illetve az önsúly csökkenése miatt mintegy 3 tonnával nő a hasznos teher.

Forrás: axial.hu/Pálinkás Gábor

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés