Hírek

Az új vidékfejlesztési program az eddiginél több lehetőség nyújt a gazdáknak

Az új vidékfejlesztési program az eddiginél több lehetőséget biztosít a gazdák számára – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) vidékfejlesztésért felelős alelnöke.

Hubai Imre elmondta: az unió által is jóváhagyott vidékfejlesztési program a többi között alkalmas lehet arra is, hogy a mostanihoz hasonló időjárás – hőség, esőzés, viharok – által okozott gondokat könnyebben kezelhessék a gazdálkodók. Példaként említette, hogy a gazdák olyan agrárkörnyezet-gazdálkodási forráshoz juthatnak hozzá, amely a talajkímélő technológiák révén a víztakarékos gazdálkodást teszi lehetővé.

Elmondta, a gazdálkodók várják az új vidékfejlesztési program öntözésfejlesztési forrásainak megnyílását is, valamint az agrárkörnyezet-gazdálkodási és az ökológiai, továbbá a fiatal gazdákat segítő támogatások finanszírozását lehetővé tévő forrásokat. Ezek a kiírások már várhatóan szeptemberben megjelennek – tette hozzá.

Közölte azt is, hogy a NAK tagjai számára hamarosan hozzáférhető lesz egy, az új vidékfejlesztési program lehetőségeit ismertető kézikönyv, amely segíti az érintetteket a lehetőségek közötti eligazodásban. A kézikönyv augusztus végére készül el.

MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés