Hírek

Csúszik a földforgalmi törvény zárószavazása

Arról egyelőre nem tudtak pontosabb felvilágosítást adni, hogy melyik napon folytatódhat a törvény tárgyalása, azt azonban közölte a szaktárca, hogy a jogszabály zárószavazására még a tavaszi ülésszakban, vagyis legkésőbb a jövő héten sor kerülhet.

Érdeklődésünkre a halasztásról szóló döntést azzal indokolták, hogy a kormány jelenleg minden erejével az árvízi védekezésre összpontosít, most ez az elsődleges feladat. A zárószavazás előtt azonban a VM még beiktat egy egyeztetést erre a hétre annak a mintegy kétszáz civil szervezetnek a képviselőivel, amelyek az utóbbi hetekben Kossuth téri tüntetéssel, illetve nyílt levelekkel kísérelték meg megakadályozni a földforgalmi törvény eredeti, majd a VM által előkészített, mezőgazdasági bizottsági módosítókkal átírt változatának elfogadását is. A VM által tegnap kiadott közlemény szerint a tárca már megkísérelte összehozni az említett egyeztetést, ám az érdeklődés hiányában elmaradt.

Az LMP 1200 hektáros abszolút birtokmaximum bevezetését szorgalmazza − jelentette ki hétfői parlamenti sajtótájékoztatóján Schiffer András, az LMP elnöke az MTI tudósítása szerint. Pártja előírná, hogy ötszáz hektár felett senki sem juthat állami földhöz, valamint a földtörvényt kiterjesztené az állami földekre is. Egy ötéves átmeneti időszak után olyan visszamenőleges birtokszabályozást vezetnének be, amelyik kiterjed a korábban megszerzett birtoktestekre is − mondta a képviselő.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés