Hírek

Egy töltéssel 100 hektárt tud Európa legnagyobb szántóföldi permetezőgépe

Európa legnagyobb szántóföldi permetezőgépét első alkalommal szállították Németországba. A tartályának befogadóképessége 16.500 liter. Egyetlen megtöltéssel – mintegy 100 ha terület permetezhető vele.

Európa legnagyobb vontatott szántóföldi permetezőgépe (a gyártó cég adatai szerint) Hollandiából származik. A mezőgazdasági gépek gyártásával foglalkozó Dubex cég első alkalommal szállított ilyen típusú – Maxtor II – permetezőgépet. Tartálytérfogata 16.500 liter, ezzel Európa legnagyobb vonatott szántóföldi permetezőgépének számít. A vásárló egy Mecklenburg-Vorpommern tartományban működő nagygazdaság. A gazdaság nagy távolságra fekszik a szántóterületektől, erre a problémára jelent majd megoldást a gép. Egyetlen megtöltéssel mintegy 100 hektár területet tud megpermetezni. Megtakarítható vele a víz kiszállítására szolgáló további vontatmány. A szórókeret 30 méter széles.

Illeszkedés a terepviszonyokhoz

A terepviszonyokhoz való alkalmazkodás a nyomvonal mindkét oldalán a szórókeret szenzorok által biztosított, adott szögben történő beállításával érhető el. A szórókeret maximális szélessége 52 méter lehet, és a fúvókatávolság 25 centiméter. A szántóföldi permetezőgép 16.500 literes tartálya teljes egészében nemesacélból készült.

A szántóföldi permetezőgép jellemzői:

  • Tehergépkocsi tandemtengelyek levegő-rugózással
  • Összkerék-kormányzás
  • Gumiabroncsok mérete: 650/65 R 42 és 2,25 m nyomvonal
  • Hossza: 8,70 m
  • Szélessége: 3,85 m

Két szivattyú biztosítja a keverést és a kijuttatást

Két szivattyút szereltek fel a keveréshez és a kijuttatáshoz, mindkettő 400 liter kapacitású. Egy automatikus belső tartálytisztító a gyártó szerint szériatartozék.

Forrás: agrarheute.com

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés