FÓKUSZBAN

A siker kulcsa a fejlett gyökerű, vastag szárú egészséges repce

A repce aratás után komoly következtetéseket lehet levonni a repcetarló szemlézésével. A szklerotíniás és fómás tünetek jól elkülöníthetők az egészséges tővektől (1,2. kép). Az egészséges, zöld száron érő repcék közül a vastagabb szárral rendelkező állományok szintén mázsákban, néha tonnákban mérhető előnyt jelentettek!

A repce aratás után komoly következtetéseket lehet levonni ...

Miben nyújthat többet a precíziós tápanyag-gazdálkodás?

A Timac AGRO Hungária Kft. 2014 júniusában, immáron két éve hozta létre a YIELD SERVICE szolgáltatását, amelynek alapvető célja a termelők tápanyag utánpótlási szokásainak eredményesebbé tétele. Az első program meghirdetését követő pár hónap leforgása alatt 30.000 ha megrendelés érkezett a talajvizsgálatokkal egybekötött talajdiagnosztika és tápanyag utánpótlási tervek elkészítésére. 2016. júniusáig összesen 110.000 ha-on szaktanácsoltunk és több mint 650 partner vesz részt a különböző programjainkban.

A Timac AGRO Hungária Kft. 2014 júniusában, immáron ...

Nagyot léphetünk előre a biogazdálkodásban

Nem csak támogatás, hanem megfelelő szemlélet, elkötelezettség, felkészültség is szükséges ahhoz, hogy sikeres ökogazdálkodóvá váljunk. Különösen fontos erről beszélnünk most, amikor - köszönhetően a támogatás újbóli ösztönzésének – ismét érdemben emelkedett a biogazdálkodással foglalkozók tábora az országban. Persze meg kell jegyeznünk, hogy a kezdő lökést, az alapvető motivációt gyakran a támogatás elérése, és nem az ökotudatosság adja. Ettől azonban még a termelői kör bővülése nagy lehetőség a magyarországi ökogazdálkodás számára. Csak rajtunk múlik, hogy hogyan fogunk tudni élni ezzel.

Nem csak támogatás, hanem megfelelő szemlélet, elkötelezettség, ...

Agrárgazdaság

2013. március 27., szerda • 15:27

Megmarad az őstermelők adókedvezménye

Egyelőre nem tervez alapvető változásokat az őstermelői adókedvezményben a Vidékfejlesztési Minisztérium − közölte a tárca a Napi Gazdasággal.

A mintegy 100 ezer forint kedvezmény csekély összegű (de minimis) támogatás, a mezőgazdasági termelőágazatban nyújtott ilyen támogatások alkalmazásáról szóló rendelet azonban az év végén lejár, az új szabályok pedig minden hasonló dotációt érintenek majd. A szaktárca szerint az őstermelői adókedvezményt szükség esetén az új uniós szabályoknak megfelelően kell majd módosítani.

A VM jelenleg vizsgálja felül az agrár tárgyú állami támogatási előírásokat, beleértve a mezőgazdasági de minimis szabályokat rögzítő uniós rendeletet is, az új, hétéves szabályok véglegesítéséig, illetve azok tagállami alkalmazásáig várhatóan néhány hónapra átmeneti szabályozás lép majd életbe.

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint a mezőgazdasági adókedvezmény fontos, de nem alapvető eleme az őstermelőkre vonatkozó adózási szabályrendszernek, így ők 2014. január 1-jétől legfeljebb kisebb változással számolhatnak, túlnyomó részük számára az Európai Unió szabályainak felülvizsgálata semmilyen adózási következménnyel nem jár majd.


Forrás: Napi Gazdaság

 

Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Kinek küldi?
E-mail címe:

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.

");/*]]>*/