Hírek

Megmarad az őstermelők adókedvezménye

Egyelőre nem tervez alapvető változásokat az őstermelői adókedvezményben a Vidékfejlesztési Minisztérium − közölte a tárca a Napi Gazdasággal.

A mintegy 100 ezer forint kedvezmény csekély összegű (de minimis) támogatás, a mezőgazdasági termelőágazatban nyújtott ilyen támogatások alkalmazásáról szóló rendelet azonban az év végén lejár, az új szabályok pedig minden hasonló dotációt érintenek majd. A szaktárca szerint az őstermelői adókedvezményt szükség esetén az új uniós szabályoknak megfelelően kell majd módosítani.

A VM jelenleg vizsgálja felül az agrár tárgyú állami támogatási előírásokat, beleértve a mezőgazdasági de minimis szabályokat rögzítő uniós rendeletet is, az új, hétéves szabályok véglegesítéséig, illetve azok tagállami alkalmazásáig várhatóan néhány hónapra átmeneti szabályozás lép majd életbe.

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint a mezőgazdasági adókedvezmény fontos, de nem alapvető eleme az őstermelőkre vonatkozó adózási szabályrendszernek, így ők 2014. január 1-jétől legfeljebb kisebb változással számolhatnak, túlnyomó részük számára az Európai Unió szabályainak felülvizsgálata semmilyen adózási következménnyel nem jár majd.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=13 crop=no ]
Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=14 crop=no ]

Facebook