Hírek

Terítéken az osztatlan közös tulajdon megszüntetése

Az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről tartottak tájékoztatót Gyomaendrődön, ahol elhangzott, kiemelt kormányzati feladat a részarány során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése.

Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott elmondta, kiemelt kormányzati feladat, egyben társadalmi elvárás a részarány során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése, amelynek köszönhetően egyszerűbbé válik a tulajdonosok számára a földhasználat bejelentése, a földalapú támogatás igénylése és a jogszerű földhasználat igazolása. A kormánymegbízott arra is felhívta a figyelmet, hogy az állampolgárok részére az eljárás ingyenes. 

Sóvári Tibor, a kormányhivatal földhivatali főosztályának vezetője arról tájékozatta a jelenlévőket, hogy első ütemben a gyomaendrődi járásban kezdődött meg az osztatlan közös tulajdon megszüntetése, majd második ütemben a szeghalmi járásban, ezt követően pedig a megye többi járásában is elindulnak az eljárások. A járási hivatal illetékességi területén öt településen 256 földrészlet érintett, és a kérelmet benyújtott tulajdonosok száma eléri a 600 főt. Békés megye egészét tekintve az aktuális állapot szerint 2539 helyrajzi szám érintett.

beol.hu

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés