Hírek

11 milliárd forint lesz a baromfiágazat állatjóléti támogatása

Jövőre 11 milliárd forint lesz a baromfiágazat állatjóléti támogatása, ez 3 milliárd forinttal több az idei eredeti keretnél – közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

A tájékoztatás szerint a baromfiágazatban meghatározó jelentőséggel bíró állatjóléti támogatás működését a minisztérium javaslatára 2018. december 31-ig engedélyezte az Európai Bizottság.
A tájékoztató emlékeztet: a kormányzat elkötelezett a baromfi ágazat fejlesztésében, az állattartók gazdasági és finanszírozási helyzetének javításában.
A közlemény emlékeztet arra: a baromfitartók érdekeit szem előtt tartva már az idén is 9,5 milliárd forintra emelkedett – az év közepén – a baromfi állatjóléti támogatás éves keretösszege. Ez tartalmazott 500 millió forint többletforrást a vízi szárnyas tartók részére. Annak érdekében pedig, hogy a termelők a jogos támogatási összegeket igénybe vehessék, a tárca az idei IV. negyedévi támogatás összegét is megemeli, így a jövő év elején mintegy 2,6 milliárd forintot fizetnek ki a baromfitartóknak. „A megemelt összegű támogatások is bizonyítják, hogy a FM komolyan veszi az állattartók helyzetének stabilizálását, és minden rendelkezésre álló eszközzel segítséget kíván nyújtani az állattartásból élőknek” – áll a közleményben.

Forrás: MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés