Hírek

Biohúsos burgerek a német McDonald’s-ban

Az ismert gyorsétterem hálózat, a McDonald’s biotermékekkel bővíti kínálatát, ezzel reagál a növekvő konkurenciára, és a biotermékek iránti fokozódó keresletre Németországban.

a kép illusztráció
 

Ahogy Holger Beek, a McDonald’s német leányvállalatának igazgatótanács-elnöke a „Die Welt”-nek adott interjújában elmondta, a gyorsétterem lánc október elején két Burger termékkel lép piacra, melyek bio-marhahúst tartalmaznak. A McDonald’s ezzel az első nagy gasztronómiai hálózat, amely biohúst tartalmazó Burger terméket kínál.

A hús tanúsítvánnyal rendelkező németországi és ausztriai biogazdaságokból származik. Mivel a bio-hús iránti kereslet ebben a nagyságrendben hosszú távon nem fedezhető, a McB és LongMcB Bio-Burger termékeket először csak egy nyolc hétre korlátozott időszakban kínálják. A cél ugyanakkor az, hogy az étlapon tartósan legyen biohús, valamint a jövőben olyan Burger termékeket is szeretnének kínálni, melyek teljes egészében bio összetevőkből állnak, nyilatkozta Beek. Eddig erre a konyhai termeléstechnikai folyamatok miatt még nem volt lehetőség.

Még nem tisztázott, hogy sertéshúsból készülő termékeket, mint pl. a Bacon vagy a McRib, kínálnak-e hamarosan bio-minőségben.

Az új bio-irányvonal mellett a fenntarthatóság témában is tovább kell lépnie a McDonaldsnak. Ezen a téren a „Best Beef” kezdeményezést segíti a vállalat, melynek során a szarvasmarha tenyésztésben egészen célzottan adott állatjóléti feltételeket támogatnak.

topagrar.com

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés