Hírek

2482, a KWS génbankjának legújabb gyöngyszeme!

A KWS új kukorica hibridje november 13-án debütált a nagyközönség előtt egy rendhagyó program keretében Visegrádon. A KWS 2482 a 2010-től négy éven át tartó külföldi (Mexikó) és hazai tesztelések után most került bemutatásra a piacon.

Az elmúlt évek lehetőséget biztosítottak arra, hogy különböző termőhelyi körülmények között vizsgálhassuk a hibridet, így megállapítva azt, hogy a KWS 2482 jól teljesít, és bátran ajánlható a magyarországi termelőknek. A színvonalas rendezvény legérdekesebb és legfontosabb része az új hibrid bemutatása volt. Csak a program legvégén derült ki, hogy melyik az a kukorica, amit a KWS a termelőknek kínál, ugyanis végig rejtve maradt a hibrid neve. A résztvevők nagyfokú érdeklődést mutatva várták, hogy fény derüljön az újonnan debütáló hibrid nevére. Az új kukorica tulajdonságairól nemcsak a KWS Termék-és Marketing Menedzsere, Pintér János beszélt, hanem a DEMO és STRIP kísérletekben részt vevő termelők is pozitívan nyilatkoztak róla videó riportok formájában. Ezekből a beszámolókból a vendégek megtudhatták, hogy az új hibrid számos előnnyel rendelkezik, melyek a következők:
– flexibilis vetésidő
– dinamikus korai fejlődés
– erős szár
– teljes termékenyülés
– hím – és nő ivarú virágzat szinkronvirágzása
– rendkívül magas betegségekkel szembeni ellenállóság
– termésképző tényezők megléte
                 o rendkívül jó szem-csutka arány
                 o egészséges, robosztus csövek
                 o enyhén nyitott csuhélevelek
                 o több szemsor a csövön
– zöldszáron érés
– gyors vízleadás

Az új hibrid erősségeiről, Dr. Andreas Gross, a KWS Nemzetközi Kukorica Termékfejlesztési Vezetője egy videó üzenetben beszélt, aki így összegezte a kukorica legfontosabb tulajdonságait: „Ennél a hibridnél elsődlegesen a termés növelése volt a célunk. Módjukban áll majd Önöknek is megtapasztalni az átlagnál magasabb szem számot valamint több szemsort. A KWS 2482 habitusát tekintve egy kompakt növény, melynek aratásakor kevesebb szármaradvány keletkezik. Ez egy jobb arathatóságot eredményez, a kombájn nagyobb sebességgel tud haladni. Amit jelenleg elmondhatunk, hogy a hibrid jól alkalmazkodik a Magyarországon oly sokszor megfigyelhető szélsőséges viszonyokhoz. Tapasztalatom szerint, ez a változékonyság jellemző az Önök országára.”
A KWS bizalommal ajánlja a KWS 2482-t a termelőknek!
 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés