FÓKUSZBAN

Ezek a traktorok kapták a legtöbb pontot - kiosztották az „Év traktora 2018” díjakat

Ezek a traktorok kapták a legtöbb pontot - kiosztották az „Év traktora 2018” díjakat

Ebben az évben immár 21. alkalommal került sor az „Év ...

Megváltozik az egyszerűsített foglalkoztatásról és az illetékekről szóló törvény is

Megváltozik az egyszerűsített foglalkoztatásról és az illetékekről szóló törvény is

Az Országgyűlés 2017. november 14-i ülésén szavaztak a képviselők ...

Aktuális

2017. szeptember 14., csütörtök • 07:04

A hőmérséklet ma még kellemes, de a szél viharos lesz

A délnyugati szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. Kora estétől északnyugatira fordul az áramlás, és már a Dunától keletre is számíthatunk viharos széllökésekre. Napközben még nem valószínű csapadék. Este érkezik a hidegfront.

Napközben délnyugati áramlással még száraz, pár fokkal melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence térségébe, majd este hidegfront éri el az ország északnyugati területeit.

Szinte zavartalan lesz a napsütés, majd késő délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és estefelé a Dunántúlon több helyen valószínű eső, zápor.

A déli óráktól a délutáni órákig a Dunántúlon nyugati, északnyugati területein viharos (70-75 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet – írja figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délutáni, esti órákban egy hidegfront halad át az országon északnyugat-délkeleti irányba, amelynek hatására a szél északnyugatira fordul és átmenetileg viharos (60-75 km/h) széllökések is kialakulhatnak. A délutáni, kora esti órákban a Dunántúl északnyugati, északi részén egy-egy 75-90 km/h-s vagy kis valószínűséggel esetleg 90 km/h-t meghaladó széllökés kísérheti.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható. Késő estére 14, 23 fok közé hűl le a levegő, a Dunántúlon lesz a hűvösebb.

A változékony idő, a jelentősen ingadozó hőmérséklet megterheli a szervezetet, könnyű megfázni, gyakori fejfájás jelentkezhet. A napsütésben érdemes sok időt tölteni a szabadban, de fokozottan figyeljünk az öltözék megválasztására!

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig: változó felhőzet mellett mindennap lesz több-kevesebb napsütés, záporra, zivatarra elsősorban a hétvégén számíthatunk, akkor több helyen is. Szombaton az északnyugati területeket leszámítva 24 és 30 fok között várható a legmagasabb nappali hőmérséklet, vasárnap már csak a Tiszántúlon melegedhet 25 fok fölé a levegő.

agrotrend.hu / OMSZ

Árutőzsde

Árfolyam-figyelő

    

Nyersanyag-figyelő

Kőolaj-figyelő

Géppiac

Agrárállások

Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.