FÓKUSZBAN

3 ok a rézpótlásra

A réznek elsődleges funkciója abban áll, hogy pozitív töltése révén kapcsolatba lép az élő szervezetben jelentős kis-, illetve nagyméretű molekulák negatív vagy elektrongazdag részeivel, elsősorban fehérjékkel.

A réznek elsődleges funkciója abban áll, hogy pozitív töltése ...

Így csinálják a magyar gépgyártók!

Az idei AGROmashEXPO-n 39 hazai mezőgépgyártó vállalkozás állította ki termékeit. Ezekből szemezgettünk néhányat.

Az idei AGROmashEXPO-n 39 hazai mezőgépgyártó vállalkozás állította ...

"Hihetetlen értéke van a magyar földnek" – interjú Az Év Agráremberével

Egész életemben azért dolgoztam, hogy hosszú távon értékteremtő munkahelyet tudjunk teremteni Szentesen és a térségben élő kertészeknek, mert a hagyomány, ami ide köti a zöldségtermesztőket, erre kötelez minket - vallja Dr. Csikai Miklós, az Árpád-Agrár Zrt. elnök-vezérigazgatója, Az Év Agrárembere 2016 fődíjasa.

Egész életemben azért dolgoztam, hogy hosszú távon ...

Fenntarthatóság

2017. február 17., péntek • 11:17

Indul a fenntartható agráriumért pályázat - hatékonyságnövelésre fókuszálva

Ismét indul a K&H a fenntartható agráriumért pályázat, ezúttal az ágazat hatékonyságnövelésére fókuszálva. Az idei évtől az agrár felsőfokú mester és PhD képzés hallgatói mellett az alapképzés, illetve az agrárközgazdász képzések tanulói is részt vehetnek a pályázaton.

A hazai agrárium az uniós átlaghoz képest dominánsabb nemzetgazdasági szinten, köszönhetően az iparág nagy múltjának, illetve a magyar mezőgazdaság 2010 óta tartó folyamatos bővülésének. Az elmúlt évek fejlődésében nagy szerepe volt a gépesítésnek és ezzel együtt a precíziós gazdálkodás egyre szélesebb körben elterjedésének, illetve a hazai agrárszakemberek tapasztalatának, tudásbázisának. „Akkor, amikor a globális kereskedelem nemzetközi szinten magas minőségű mezőgazdasági termékeket igényel, a hatékonyság növeléséhez pedig elengedhetetlen a költségek csökkentését lehetővé tevő korszerű technológiák alkalmazása, nem lehet az ágazat bővüléséről és fejlődéséről beszélni az agrárszakemberek utánpótlása és képzése nélkül” – mondta el Tresó István, a K&H agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője.

Fotó:Pixabay

„A K&H Csoport felelős vállalatként az elmúlt években számos kezdeményezést indított - többek között - a fiatalok oktatása és a környezetvédelem területén, így bizonyítva elkötelezettségét a hosszú távon fenntartható fejlődés mellett. Ennek része volt a 2015-ben életre hívott K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat, amelynek célja, hogy a hazai agrárium fejlődését szem előtt tartó fiatal szakemberek tanulmányához és kutatómunkájához hozzájáruljunk. Nagy örömünkre a szakmai, az intézményi és a hallgatói oldalon egyaránt pozitív fogadtatásban részesült kezdeményezésünk, ezért idén is meghirdetjük a programot, kiemelten a hatékonyságnövelésre fókuszálva” – tájékoztatott Tresó István.

Az elmúlt két évben összesen 11 felsőoktatási intézmény 103 tehetséges hallgatója nyújtotta be színvonalas szakmai munkáját, akik közül 13-an kaptak anyagi és szakmai támogatást tanulmányuk és kutatómunkájuk folytatásához. Annak érdekében, hogy minél több tehetséges fiatal részt tudjon venni a programban, idén tovább bővül a pályázók köre az agrárképzést nyújtó egyetemek és főiskolák alapképzésein, illetve agrárközgazdász és állatorvosi képzéseken tanuló hallgatóival.

A pályázatra 2017. március 19-ig lehet jelentkezni. A részletek ezen a linken érhetők el.

agrotrend.hu / K&H 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.

");/*]]>*/