FÓKUSZBAN

Két termék + egy új technológia

Tanulságos, de inkább elgondolkodtató, amennyiben megvizsgáljuk, hogy miként alakultak a főbb kultúrák terméseredményei az elmúlt 30 évben. A statisztika szerint kalászosok és napraforgó esetében minimális, kukorica, esetében gyakorlatilag nulla terméseredmény növekedést tudunk felmutatni. Ugyanakkor, ha megnézzük a termelésre fordított inputok költségeit, akkor ott viszont jelentős (többszörös) növekedést tapasztalunk.

Tanulságos, de inkább elgondolkodtató, amennyiben megvizsgáljuk, ...

Komplett Tempo-portfolió, nagy lépés a precíziós technológia terén, számos apró fejlesztés

A Väderstad 5 évvel ezelőtt jelent meg a szemenkénti vetőgépek piacán Tempo elnevezésű modelljével, amely új mércét állított fel a nagysebességű precíziós vetés terén.

A Väderstad 5 évvel ezelőtt jelent meg a szemenkénti vetőgépek ...

PROFI: Európa vezető agrár gépmagazinja magyarul is megjelenik!

Januártól Magyarországon is megjelenik Európa vezető agrárgépészeti magazinja, a Profi. A hasznos és nélkülözhetetlen információk mellett most a 1,5 milliós nyeremény miatt is érdemes előfizetni.

Januártól Magyarországon is megjelenik Európa vezető agrárgépészeti ...

Precíziós gazdálkodás

2016. október 28., péntek • 10:49

Pontosabb adatok a légköri folyamatokról az új weboldalon

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyilvános honlapján eddig elérhető repülésmeteorológiai aloldalt egy teljesen új weboldal váltja fel. A honlap használata regisztrációköteles. Az alapvető, meteorológiai felkészüléshez elengedhetetlen információk ingyenesen érhetők el.

A „Repülésmeteorológia jövője, a jövő repülésmeteorológiája” című szimpózium keretében mutatta be és adta át az Országos Meteorológiai Szolgálat az AVIATION.MET.HU, teljesen megújult, a kor kihívásainak megfelelő repülésmeteorológiai internetes felületet 2016. október 27-én, csütörtökön.

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár kiemelte, hogy a repülés és a meteorológia egymástól nem elválaszthatók, fejlődésük is egymással párhuzamosan történt. Hangsúlyozta, hogy a repülést nemcsak a műszaki hibák, hanem az időjárási tényezők is befolyásolják a repülés teljes ideje alatt. Kifejtette, hogy a baleseti okok között egyre kisebb, de még mindig jelentős részt képvisel az időjárás, ezért a repülés biztonságát pontosabb információkkal kell és lehet növelni.

Dr. Radics Kornélia az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke beszédében elmondta, hogy a növekvő légiforgalom és a fejlett meteorológiai információk, szolgáltatások iránti igény nagy kihívás elé állította az Országos Meteorológiai Szolgálatot. Az OMSZ válaszul a nemzetközi légiközlekedés fejlődése által támasztott szakmai elvárásoknak megfelelően alakította át léginavigációs szolgáltatását, és hozta létre új repülésmeteorológiai portálját.

Az AVIATION.MET.HU weboldal célja, hogy megbízható és hiteles repülésmeteorológiai információkat biztosítson az általános célú repülés részére, a pilóták gyorsabb tájékozódásának és jobb felkészülésének érdekében. Az oldal megújult, széleskörű repülésmeteorológiai információkkal bővült, felépítésével is elősegíti az időjárási helyzet gyorsabb áttekintését, valamint mobil telefonról is könnyen elérhető.

Szepessy Kornél a HungaroControl vezérigazgatója „A repülésmeteorológiai és légiforgalmi szolgáltatások közös kihívásai” című előadásában kiemelte, hogy elsődleges fontosságú az információk gyors rendelkezésre állása. Fontos továbbá az, hogy az adatok könnyen értelmezhetők legyenek, hogy a gyors döntésekhez szükséges esetén rendelkezésre álljanak.

Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke köszöntőjében üdvözölte a felhasználók jobb tájékoztatására létrehozott weboldal megalkotását, kiemelte, hogy az időjárás megismerése, követése fontos eleme a repülés előtti felkészülési folyamatnak.

Berényi Lívia a Repülésmeteorológiai Osztály vezetője előadásában részletesen bemutatta a megújult weboldalt, melynek használata teljes körű meteorológiai tájékoztatást nyújt a hazánk légterében lejátszódó légköri folyamatokról, és azok repülésre gyakorolt veszélyeiről. A oldal használata könnyen értelmezhető, gyorsabb és pontosabb tájékozódást tesz lehetővé és a repülés szerelmeseinek látványos, térképes, kiegészítő modell előrejelzési információk is rendelkezésre állnak a sport- és hobbirepüléseik megtervezéséhez.

agrotrend.hu / FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.

");/*]]>*/