FÓKUSZBAN

Ön ARAT vagy csak aratgat? Így lehet napi 8-10 hektárral többet betakarítani!

„Napi 8-10 hektárral kevesebbet tudtam aratni a területek jellegzetességei és a kombájnom gyári adottságai miatt. Ezért minden egyes munkanap az elmaradt bevételem 180-200ezer forint volt. A változékony időjárás miatt lecsökkent a használható napok száma, így kiemelten fontos, hogy hatékonyan, gyorsan és kisebb költséggel tudjuk betakarítani a gabonát.”

„Napi 8-10 hektárral kevesebbet tudtam aratni a ...

A hét témája: a kardántengelyekről mindenkinek

A kardántengelyek a gépészetben ott kerülnek alkalmazásra, ahol egymással állandó, vagy változó szöget bezáró tengelyek között kell nyomatékot (teljesítményt) közvetíteni.

A kardántengelyek a gépészetben ott kerülnek alkalmazásra, ...

Játsszon velünk Profi magazin előfizetésért!

Nincs még Profi előfizetése? Nem szeretne lemaradni a mezőgazdaság legfrissebb gépészeti híreiről, tesztjeiről? Játsszon velünk az I. NAK Szántóföldi Napokon, és Öné lehet egy 2017-es profi magazin előfizetés!

Nincs még Profi előfizetése? Nem szeretne lemaradni a mezőgazdaság ...

Precíziós gazdálkodás

2016. október 28., péntek • 10:49

Pontosabb adatok a légköri folyamatokról az új weboldalon

Az Országos Meteorológiai Szolgálat nyilvános honlapján eddig elérhető repülésmeteorológiai aloldalt egy teljesen új weboldal váltja fel. A honlap használata regisztrációköteles. Az alapvető, meteorológiai felkészüléshez elengedhetetlen információk ingyenesen érhetők el.

A „Repülésmeteorológia jövője, a jövő repülésmeteorológiája” című szimpózium keretében mutatta be és adta át az Országos Meteorológiai Szolgálat az AVIATION.MET.HU, teljesen megújult, a kor kihívásainak megfelelő repülésmeteorológiai internetes felületet 2016. október 27-én, csütörtökön.

V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár kiemelte, hogy a repülés és a meteorológia egymástól nem elválaszthatók, fejlődésük is egymással párhuzamosan történt. Hangsúlyozta, hogy a repülést nemcsak a műszaki hibák, hanem az időjárási tényezők is befolyásolják a repülés teljes ideje alatt. Kifejtette, hogy a baleseti okok között egyre kisebb, de még mindig jelentős részt képvisel az időjárás, ezért a repülés biztonságát pontosabb információkkal kell és lehet növelni.

Dr. Radics Kornélia az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke beszédében elmondta, hogy a növekvő légiforgalom és a fejlett meteorológiai információk, szolgáltatások iránti igény nagy kihívás elé állította az Országos Meteorológiai Szolgálatot. Az OMSZ válaszul a nemzetközi légiközlekedés fejlődése által támasztott szakmai elvárásoknak megfelelően alakította át léginavigációs szolgáltatását, és hozta létre új repülésmeteorológiai portálját.

Az AVIATION.MET.HU weboldal célja, hogy megbízható és hiteles repülésmeteorológiai információkat biztosítson az általános célú repülés részére, a pilóták gyorsabb tájékozódásának és jobb felkészülésének érdekében. Az oldal megújult, széleskörű repülésmeteorológiai információkkal bővült, felépítésével is elősegíti az időjárási helyzet gyorsabb áttekintését, valamint mobil telefonról is könnyen elérhető.

Szepessy Kornél a HungaroControl vezérigazgatója „A repülésmeteorológiai és légiforgalmi szolgáltatások közös kihívásai” című előadásában kiemelte, hogy elsődleges fontosságú az információk gyors rendelkezésre állása. Fontos továbbá az, hogy az adatok könnyen értelmezhetők legyenek, hogy a gyors döntésekhez szükséges esetén rendelkezésre álljanak.

Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke köszöntőjében üdvözölte a felhasználók jobb tájékoztatására létrehozott weboldal megalkotását, kiemelte, hogy az időjárás megismerése, követése fontos eleme a repülés előtti felkészülési folyamatnak.

Berényi Lívia a Repülésmeteorológiai Osztály vezetője előadásában részletesen bemutatta a megújult weboldalt, melynek használata teljes körű meteorológiai tájékoztatást nyújt a hazánk légterében lejátszódó légköri folyamatokról, és azok repülésre gyakorolt veszélyeiről. A oldal használata könnyen értelmezhető, gyorsabb és pontosabb tájékozódást tesz lehetővé és a repülés szerelmeseinek látványos, térképes, kiegészítő modell előrejelzési információk is rendelkezésre állnak a sport- és hobbirepüléseik megtervezéséhez.

agrotrend.hu / FM

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.

");/*]]>*/