FÓKUSZBAN

Ezek a traktorok kapták a legtöbb pontot - kiosztották az „Év traktora 2018” díjakat

Ezek a traktorok kapták a legtöbb pontot - kiosztották az „Év traktora 2018” díjakat

Ebben az évben immár 21. alkalommal került sor az „Év ...

Megváltozik az egyszerűsített foglalkoztatásról és az illetékekről szóló törvény is

Megváltozik az egyszerűsített foglalkoztatásról és az illetékekről szóló törvény is

Az Országgyűlés 2017. november 14-i ülésén szavaztak a képviselők ...

Technológia

2017. július 13., csütörtök • 11:02

Technológiai fejlesztéssel növeli termelését a BPW Hungária Kft.

A gyártási technológia folyamatos fejlesztésével, a hatékonyság javításával szeretné növelni termelését a nehézgépjárművek futóműveinek, futómű alkatrészeinek gyártásával foglalkozó szombathelyi BPW Hungária Kft., amely a német BPW csoport második legnagyobb gyártóbázisa - közölte az MTI-vel a cég új ügyvezető igazgatója.

Mándli Péter július elsejétől irányítja a több mint 1400 embert foglalkoztató céget, amelynél 1998 óta dolgozik különböző pozíciókat betöltve, és most a nyugdíjba vonult Brumbauer Józseftől vette át a vezetői posztot.

A gépészmérnök és közgazdász diplomával is rendelkező új igazgató elmondta, a BPW Hungária Kft. évente 3-4 milliárd forintot fordít gépi beruházásra, technológiai fejlesztésekre. Hozzátette: az elmúlt tíz évben az infrastrukturális beruházások értéke meghaladta a 10 milliárd forintot.

A BPW Hungária nehézpótkocsi futóművek és futóműrendszerek, valamint agrárpótkocsi futóművek és futóműrendszerek gyártásával foglalkozik. Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint 2016-ban 150 ezer darab tengelyt gyártottak, 9 százalékkal többet, mint a megelőző évben.

fotó: autopro.hu

Mándli Péter emlékeztetett arra, hogy 1996 óta a cégcsoporton belül mezőgazdasági gépek futóműveinek fejlesztő részlege is a szombathelyi gyárban működik, továbbá innen irányítják a termék nemzetközi értékesítését. Megjegyezte, hogy 2017 áprilisától bővültek a fejlesztő részleg feladatai: a közúti gépjármű termékcsoporton belül a nehéz pótkocsik kormányzott futóműveinek fejlesztését is rájuk bízták. Közölte, a BPW cégcsoport által az elmúlt 119 évben beadott 400 önálló szabadalomból négy már Szombathelyen született.

A mezőgazdasági gépek futóműveinek gyártása az árbevétel 20 százalékát adja - mondta az ügyvezető igazgató. A mezőgazdasági futóművek értékesítéséből az idén 42 millió eurós bevételt terveznek, 2020-ra szeretnék a 60 millió eurót elérni, nagyobb távlatban pedig a 100 millió eurót - közölte.

A BPW Hungária Kft. idei üzleti tervében 80 milliárd forint árbevétel szerepel, 2016-ban 73 milliárd forint, 2015-ben 70 milliárd forint volt az árbevétel.

A cég termékei 97 százalékát külföldön értékesíti, legismertebb vásárlójuk a Krone, a Fliegl, a Kögel és a Schmitz. A BPW futóművei az amerikai kontinens kivételével a világ szinte minden országába eljutnak. Európában minden negyedik teherautó és pótkocsi Szombathelyen gyártott futóművel közlekedik - jegyezte meg Mándli Péter.

foto: nyugat.hu

Az igazgató kitért arra, hogy cégüknek egyre inkább szembe kell néznie a térséget érintő munkaerőhiánnyal, hegesztő szakmunkásokat, CNC-gépkezelőket, gépszerelőket, lakatosokat most is fel tudnának venni. A cég a szakember utánpótlás érdekében 2008-tól aktívan bekapcsolódott a szakmunkásképzésbe, egyik kezdeményezője, majd alapítója volt például a duális gépészmérnök-képzésnek - emlékeztetett Mándli Péter.

agrotrend.hu / MTI

Árutőzsde

Árfolyam-figyelő

    

Nyersanyag-figyelő

Kőolaj-figyelő

Géppiac

Agrárállások

Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.