FÓKUSZBAN

Kevés gazdálkodási napló érkezett be, pedig közeleg a jogvesztő határidő

Kevés gazdálkodási napló érkezett be, pedig közeleg a jogvesztő határidő

A hatóság felhívja az érintettek figyelmét, hogy a zavartalan ...

Nemzeti gépfinanszírozási program indul

Nemzeti gépfinanszírozási program indul

Indul a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) nemzeti gépfinanszírozási ...

Agrárpénzek

2017. november 14., kedd • 07:51

A vidékfejlesztési és mezőgazdasági támogatások lesznek a vesztesei a politikai vitáknak?

Idén tavasszal Magyarországon az összes kiírható vidékfejlesztési pályázatot kiírták. És milyen ütemben folytatódik a döntéshozatal?

Az Országgyűlés hétfői azonnali kérdések órájában Font Sándor (Fidesz) azt mondta, hogy a nyugati tagállamok egyre gyakrabban próbálják politikai tényezővé tenni az uniós támogatások rendszerét, annak érdekében, hogy az általuk elképzelt migrációs terveket valósítsák meg. Egyre valószínűbb, hogy ez a jelenség a 2020-ban kezdődő uniós ciklus támogatási rendszerét is befolyásolja majd - hívta fel a figyelmet.

Olyan híreket is hallani, hogy a vidékfejlesztési és mezőgazdasági támogatások lesznek a vesztesei ezeknek a politikai vitáknak – közölte. Idén tavasszal Magyarországon az összes kiírható vidékfejlesztési pályázatot kiírták - hangsúlyozta. Hány pályázat zárult le, hányról döntöttek, milyen ütemben folytatódik a döntéshozatal? - kérdezte.

Kis Miklós agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár azt mondta,

valóban vannak olyan brüsszeli elképzelések, amelyek a migrációs válság kezelésére akarják fordítani az eredetileg az agráriumra szánt pénzeket. Hangsúlyozta, minden létező fórumon jelezték, hogy ezt nem engedik.

A pályázatokra áttérve kiemelte, hogy 1300 milliárd forintnyi forrásból 68 pályázati felhívást hirdettek meg. Ezekből 36, mintegy ezermilliárd forint értékű pályázatot már le is zártak. Eddig 890 milliárd forintra született kötelezettségvállalás - tette hozzá.

agrotrend.hu / MTI

Pályázatok, Támogatások, Gabonapiac, Fiatal Gazda

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.