FÓKUSZBAN

Ezek a traktorok kapták a legtöbb pontot - kiosztották az „Év traktora 2018” díjakat

Ezek a traktorok kapták a legtöbb pontot - kiosztották az „Év traktora 2018” díjakat

Ebben az évben immár 21. alkalommal került sor az „Év ...

Megváltozik az egyszerűsített foglalkoztatásról és az illetékekről szóló törvény is

Megváltozik az egyszerűsített foglalkoztatásról és az illetékekről szóló törvény is

Az Országgyűlés 2017. november 14-i ülésén szavaztak a képviselők ...

Agrárpiac

2017. november 11., szombat • 17:32

Ígéretesek a magyar-kínai kapcsolatok a mezőgazdaság területén

A kutatás-fejlesztésben való együttműködés elmélyítéséről folytatott megbeszéléseket Fazekas Sándor a hazánkba érkező kínai delegációval.

A tudományos együttműködés fejlesztése, a mezőgazdasági gyakorlatok átvétele mellett a magyarországi településfejlesztés eredményeiről folytatott megbeszélést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Wang Tie, a Kínai Népköztársaság Henan tartomány kormányzó helyettesével Budapesten - számol be a Földművelésügyi Minisztérium (FM).

Az egyik legnépesebb tartomány vezetőivel már nem először tárgyaló Fazekas Sándor a mezőgazdaság több területét érintően is ígéretesnek nevezte a kínai kapcsolatokat. A mintegy 100 millió lakosú Henan tartományból állattenyésztéssel, tejtermeléssel és az élelmiszeripar más területeivel foglalkozó szakemberek érkeztek hazánkba azzal a céllal, hogy a két ország között erősödő kapcsolatok gyakorlati megvalósításáról egyeztessenek.

Az üzletemberekkel kibővült delegáció ellátogatott egy tejfeldolgozó, valamint egy fagyasztott termékeket gyártó üzembe, majd Gödöllőn felkeresték a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központot, ahol a kutatás-fejlesztésben való együttműködés elmélyítéséről folytattak megbeszéléseket. A találkozót követően Fazekas Sándor elmondta: Magyarország a hídfő szerepét tölti be a kínai-európai együttműködésben.

Az utóbbi években a magyar külpolitika „Keleti nyitás” stratégiájának eredményeképpen a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok, beleértve az agrárdiplomáciai kapcsolatokat is, ígéretesen fejlődnek.

Ez pedig szerteágazóbb kapcsolódási pontokat teremt a Kínai Népköztársaság és Magyarország között, a legkülönfélébb tudományos, vállalati és intézményi együttműködések formájában.

agrotrend.hu / FM

Árutőzsde

Árfolyam-figyelő

    

Nyersanyag-figyelő

Kőolaj-figyelő

Géppiac

Agrárállások

Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.