FÓKUSZBAN

Ezek a traktorok kapták a legtöbb pontot - kiosztották az „Év traktora 2018” díjakat

Ezek a traktorok kapták a legtöbb pontot - kiosztották az „Év traktora 2018” díjakat

Ebben az évben immár 21. alkalommal került sor az „Év ...

Megváltozik az egyszerűsített foglalkoztatásról és az illetékekről szóló törvény is

Megváltozik az egyszerűsített foglalkoztatásról és az illetékekről szóló törvény is

Az Országgyűlés 2017. november 14-i ülésén szavaztak a képviselők ...

Gépesítés

2017. október 25., szerda • 18:21

Massey Ferguson 5700 GLOBAL – árbajnok újdonság 4 hengerrel!

A traktorok tervezésénél a gyártó azokra a gazdálkodókra gondolt elsősorban, akik kevés elektronikát felvonultató, robusztus, egyszerű váltóval szerelt mégis minőségi traktorokat keresnek. Az MF 5700 GLOBAL további nagy előnye, hogy a nagyobb MF-ek megoldásait és motorját tartalmazza, így prémiumot hoz a 100-110 LE-s mechanikus szegmensbe.

Az első MF 5700 GLOBAL gépek már 2017-ben megérkeznek a hazai kereskedésekbe. Az erőforrás ugyanaz a 4.4 l hengerűrtartalmú, 4 hengeres SISU motor, mint a nagyobb, powershift váltós MF 5700 SL szériában. Ezt a motort már 10 éve használja az MF – kiforrott, megbízható konstrukcióról van szó. A minőségi építést bizonyítja, hogy már 1.500 f/p-en leadja maximális nyomatékát.

MF 5700 GLOBAL – 2 típus 100 és 110 LE-vel, 4.4 l-es 4 hengeres SISU motorral. A váltón kívül minden a nagyobb Fergusonokból származik. Gyártás helye: Franciaország!
 

A váltó esetében is rendkívül megbízható és egyszerű szerkezetről beszélhetünk. Alapfelszereltségben a 12 x 12-es szinkronizált, mechanikus hajtómű 2 csoporttal és összesen 12 fokozattal rendelkezik (csoportonként 6 fokozat). Az első főcsoport szántóföldi munkavégzésre használható (2-től kb. 12 km/h-ig kalibrált sebességkiosztással), míg a másik közúti felhasználásra alkalmas (maximum 40 km/h). Aki azonban nem szeretne lábbal kuplungolni és szüksége van hatékony irányváltásokra az is megtalálja a számítását a szériában. Opcióban az MF 5700 GLOBAL Powershuttle elektromos irányváltó karral, illetve Easy shifting - könnyű váltás gombbal szerelhető fel. Az utóbbi egy gomb a váltókaron, amit benyomva „lábkuplung” nélkül tudjuk mozgatni a váltókart. Így jóval könnyebb a sebességváltás.

Az importőr Austro Diesel 2017-ben bevezetési akcióban alapfelszereltségként adja minden 5700 GLOBAL géphez az elektronikus hárompont vezérlést (EHR) a munkaeszközök hajszálpontos süllyesztése és emelése érdekében, illetve a klímaberendezést. Így tehetjük tökéletesen használhatóvá a traktorokat anélkül, hogy bonyolult elektronikát rendelnénk bele.

1:Easy shifting gomb = kuplung a váltókaron. A gomb megnyomásával tudjuk mozgatni a váltókart, nem szükséges lábbal kuplungolnunk.

2:Powershuttle irányváltó kar a kormány bal oldalánál – előre/üres/hátra menet elektrohidraulikus kapcsolása irányváltás érzékenység beállítással.

3:Jobb oldali kezelőpanel az EHR vezérlőjével. Az EHR tartalmaz kényszerítő funkciót – a hárompont, ha szükséges belenyomja a munkaeszközt a talajba.

 

A gépek hidraulika rendszere külön olajáram ellátást biztosít a kormányműnek, fékeknek, TLT-nek (32/perc), valamint a segédhidraulika-szelepeknek, hárompontnak (58 l/perc). Mivel a két rendszer egymástól teljesen függetlenül üzemel, így garantált, hogy minden feladat hatékonyan végezhető el, az emelőmű mozgatása pedig gyors. A traktorok kettő vagy három hidraulika szeleppárral láthatók el. A hátsó hárompont emelési kapacitása 4.300 kg, amely biztosítja, hogy a kategóriába tartozó munkagépeket kiválóan tudjuk mozgatni az 5700 GLOBAL traktorokkal.

A hajtásláncban az egyszerűségen volt a hangsúly, a beltérben azonban már nem. A fülkében prémium gyártóhoz méltó kezelői környezettel találkozunk. A kezelőszervek kiosztása rendkívül ésszerű és logikus, az új váltókar kézre esik és nem tolakodóan hosszú – sem maga a kar, sem az útja. Az ülés légrugózású, a helykínálat pedig jóval nagyobb traktorokat idéz. Ez főként a nagy üvegfelületeknek, valamint a megfelelő térd- és fejtérnek köszönhető. A klímaberendezés hatékony, a fülkében az anyagminőség a kategória élvonalába tartozik.

A fülke rendkívül világos és tágas. Nagyobb termetű kezelő is kényelmesen elfér, elegendő a hely a térdnél és vállmagasságban is. A beltér minőségi kialakítású.

 

Összefoglalva az MF 5700 GLOBAL szériát azt láthatjuk, hogy a traktorok nem egy prémium gyártó silány termékei, hanem ugyanolyan minőségi alkatészekből, átgondoltan felépített erőgépek mint a nagyobb Massey Fergusonok. A gyártás helye is ezt mutatja – abban a gyárban készülnek, mint ahol az összes „nagy Ferguson”. Az MF 5700 GLOBAL - ahol nincs szükség powershift váltóra- elsőszámú választás lehet, nemcsak minősége, de egyedülálló ár/érték aránya miatt is. Prémium szintű traktort kapunk középkategóriás áron!

Érdeklődni az Austro Diesel központi számán lehetséges a gépek iránt:

0630-613-0122

(x)

Árutőzsde

Árfolyam-figyelő

    

Nyersanyag-figyelő

Kőolaj-figyelő

Géppiac

Agrárállások

Közösség

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
A feliratkozás gombra kattintva elfogadja az Adatvédelmi nyilatkozatot.