2021.10.20., szerda , Vendel

Az év Agrárembere 2016

2017. március 01. szerda • 10:15

Az Év Agrárembere Díj Feldolgozó-élelmiszeripar Kategória győztese: Szabadics Zoltán

Közel 10 éve tevékenykedik a mezőgazdaságban, a Kányaváry Borbirtok ügyvezetője. 2009-ben hívta életre feleségével közösen a Holnapocska Tábort, ahol évről-évre szerveznek térítésmentes táborokat hátrányos szociális helyzetű vagy gyermekotthonban élők részére.

Az Év Agrárembere Díjat 2014-ban alapította Mátrai Zoltán címzetes egyetemi docens üzlettársaival azért, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra az agrárszakemberekre, akik kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek. A díj célja a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkájának, társadalmi felelősségvállalásának elismerése, kiemelése.

A kiválasztási folyamat 2016 őszén indult. Az első fordulóban a jelöltek internetes szavazáson mérettettek meg, majd kategóriánként hárman jutottak tovább a szavazatszám, illetve a zsűri döntése alapján a második fordulóba. Közülük a kategória győztesét már a szakmai zsűri választotta ki, azonban a szavazatszámok alapján dőlt el az, hogy ki kapja a közönségdíjat.

Az Év Agráremberét a gála helyszínén a kategóriagyőztesek közül titkos szavazással választotta ki a zsűri, illetve maguk a frissen kihirdetett kategóriagyőztesek is szavaztak. 2016-ban Az Év Agrárembere Díj győztese: Dr. Csikai Miklós.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.