2020.11.28., szombat , Stefánia

Az év Agrárembere 2016

2017. március 02. csütörtök • 09:08

Az Év Agrárembere Díj Fiatal gazda kategória győztese: Bűdi Károly

A fiatal gazda egy 13 generáció óta működő családi gazdaságban éli mindennapjait és dolgozik hírének további öregbítéséért. Amellett, hogy a családi gazdaságból is kiveszi részét, doktorandusz társaival egy saját alapítású agrotechnológiai vállalkozást fejleszt, mivel a precíziós gazdálkodásban látja a jövőt. Több szabadalmaztatott, illetve szabadalmaztatásra váró eljárást fejlesztettek ki a drón-technológiában.

Az Év Agrárembere Díjat 2014-ban alapította Mátrai Zoltán címzetes egyetemi docens üzlettársaival azért, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra az agrárszakemberekre, akik kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek. A díj célja a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkájának, társadalmi felelősségvállalásának elismerése, kiemelése.

A kiválasztási folyamat 2016 őszén indult. Az első fordulóban a jelöltek internetes szavazáson mérettettek meg, majd kategóriánként hárman jutottak tovább a szavazatszám, illetve a zsűri döntése alapján a második fordulóba. Közülük a kategória győztesét már a szakmai zsűri választotta ki, azonban a szavazatszámok alapján dőlt el az, hogy ki kapja a közönségdíjat.

Az Év Agráremberét a gála helyszínén a kategóriagyőztesek közül titkos szavazással választotta ki a zsűri, illetve maguk a frissen kihirdetett kategóriagyőztesek is szavaztak. 2016-ban Az Év Agrárembere Díj győztese: Dr. Csikai Miklós.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.