2023.06.02., péntek , Kármen, Anita

Az év Agrárembere 2016

2017. március 04. szombat • 14:44

Az Év Agrárembere Díj idei Életműdíjasa: Dr. Demes György

A Budapesti Műszaki Egyetemre való kérelmét többször elutasították, végül pótfelvételivel a Gépészmérnöki Karra vették fel. Mérnöki munkáját a Földmunkát Gépesítő Vállalatnál kezdte, ezt követően budapesti székhelyű Mezőgazdasági Gépkísérleti Intézethez került kutatói beosztásba. Az intézetnél eltöltött 28 év után 1996 évi tudományos főosztályvezetőként ment nyugdíjba. Jelenleg ügyvezető, az Agrofórum lapigazgatója.

Az Év Agrárembere Díjat 2014-ban alapította Mátrai Zoltán címzetes egyetemi docens üzlettársaival azért, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra az agrárszakemberekre, akik kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek. A díj célja a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkájának, társadalmi felelősségvállalásának elismerése, kiemelése.

A kiválasztási folyamat 2016 őszén indult. Az első fordulóban a jelöltek internetes szavazáson mérettettek meg, majd kategóriánként hárman jutottak tovább a szavazatszám, illetve a zsűri döntése alapján a második fordulóba. Közülük a kategória győztesét már a szakmai zsűri választotta ki, azonban a szavazatszámok alapján dőlt el az, hogy ki kapja a közönségdíjat.

Az Év Agráremberét a gála helyszínén a kategóriagyőztesek közül titkos szavazással választotta ki a zsűri, illetve maguk a frissen kihirdetett kategóriagyőztesek is szavaztak. 2016-ban Az Év Agrárembere Díj győztese: Dr. Csikai Miklós.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.