2023.06.02., péntek , Kármen, Anita

Az év Agrárembere 2016

2017. március 06. hétfő • 08:02

Az Év Agrárembere Díj Közönségdíjasa: Szeder Attila

Már kisgyermek kora óta érdekelték a mezőgazdasági gépek és a haszonállatok, valamint a termőföld szépsége is magával ragadta. 2005 óta főállású őstermelőként dolgozik, fontosnak tartja az új ismeretek megszerzését és alkalmazását a mindennapok során. Azon szerencsés emberek közé sorolja magát, akik életében a munka egyenlő a hivatásával.

Az Év Agrárembere Díjat 2014-ban alapította Mátrai Zoltán címzetes egyetemi docens üzlettársaival azért, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra az agrárszakemberekre, akik kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek. A díj célja a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkájának, társadalmi felelősségvállalásának elismerése, kiemelése.

A kiválasztási folyamat 2016 őszén indult. Az első fordulóban a jelöltek internetes szavazáson mérettettek meg, majd kategóriánként hárman jutottak tovább a szavazatszám, illetve a zsűri döntése alapján a második fordulóba. Közülük a kategória győztesét már a szakmai zsűri választotta ki, azonban a szavazatszámok alapján dőlt el az, hogy ki kapja a közönségdíjat.

Az Év Agráremberét a gála helyszínén a kategóriagyőztesek közül titkos szavazással választotta ki a zsűri, illetve maguk a frissen kihirdetett kategóriagyőztesek is szavaztak. 2016-ban Az Év Agrárembere Díj győztese: Dr. Csikai Miklós.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.