2023.02.02., csütörtök , Karolina, Aida

Az év Agrárembere 2016

2016. január 20. szerda • 14:33

Az Év Agrárembere döntősei: bemutatjuk Bogdán Györgyöt

Közeledik az Év Agrárembere Díj utolsó szakasza: december végén a szavazatok és a szakmai zsűri döntése alapján minden kategóriából 3 jelölt jutott tovább a döntőbe. A szavazás tovább folytatódik a közönségdíjért és hamarosan kiderül, kik lesznek a kategóriagyőztesek. Bemutatjuk a jelölteket: ismerjék meg a Fiatal gazda kategória döntősét, Bogdán Györgyöt!

Bogdán György fiatal kora ellenére nemcsak egy 120 hektáros gazdaságot vezet, de egy Pest megyei kis település, Lórév társadalmi megbízatású polgármestereként is helytáll, emellett végzős jogi hallgató. Kiskora óta közege a mezőgazdaság, így nem csoda, hogy ezt választotta hivatásaként is.

Bogdán György 2010 óta főállású őstermelő, 120 hektáron gazdálkodik. Fő növényei a búza, az árpa, a napraforgó és a kukorica. Saját gépparkkal rendelkezik, a munkafolyamatok 95%-át önerőből meg tudja valósítani és minimálisan szorul bérmunkára. Úgy véli, ez sokat jelenthet egy kisgazdaság jövőjét illetően. A 2014. októberi választások óta társadalmi megbízatású polgármester a Pest megyei kis településen, Lóréven. A Csepel-sziget déli csücskén fekvő kis falu 319 főt számlál, és külön érdekesség, hogy 70% szerb nemzetiségű.


Egészen kiskorától kezdve sikerült magába szívnia a szakma rejtelmeit, annak jó és rossz oldalát. A gyerekeket nagyon érdeklik a gépek, az állatok, sőt, ez a szakma hordozz magával még egy nagy szépséget: a természet szeretetét, így nem csoda, hogy a mezőgazdaságot választotta élethivatásának. Úgy véli, a mezőgazdaság mindig is egy olyan szakma volt, ami erősíthette egy közösség összetartását. Gazdálkodóként és polgármesterként még könnyebben megtalálta a közös utat, a közös hangot a mezőgazdaság és az önkormányzat között, melyen keresztül tovább erősítheti a közösségi életet a községben.
 

agrotrend.hu 

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.