2023.02.02., csütörtök , Karolina, Aida

Az év Agrárembere 2016

2016. január 27. szerda • 10:38

Az Év Agrárembere döntősei: bemutatjuk Dr. Szöllősi Károlyt

Közeledik az Év Agrárembere Díj eredményhirdetése. Rövidesen kiderül, kik a kategóriagyőztesek, de a szavazás még javában tart a közönségdíjért. Hogy megkönnyítsük a voksolást, bemutatjuk az esélyeseket: ezúttal a Növénytermesztés kategória döntősét, Dr. Szöllősi Károlyt.


 

Dr. Szöllősi Károly amellett, hogy felépítette és működteti a családi vállalkozáson alapuló gazdaságát, mely sok-sok kihívással jár, Apostag és környéke életében aktív szerepet vállal, lehetőségeihez mérten segíti a térség életét.

Felépítette, működteti a családi vállalkozáson alapuló gazdaságát, mely sok-sok kihívással jár. Integrátori szerepet is vállalt a környék kis gazdálkodói segítésére vetőmag, műtrágya és szakmai tanácsadással, valamint a megtermelt termények értékesítését is biztosították. Őstermelőként és egyéni vállalkozóként is gazdálkodik és büszke arra, hogy ezt a gazdasági egységet át tudja adni fiainak, akik továbbvihetik – és viszik is azt Apostag térségében.

Dr. Szöllősi Károly az agrártudományi egyetemen szerzett vetőmag szakmérnöki diplomát, majd doktori tanulmányait befejezve végig az agrárium termelői, később integrátori szerepkörében tevékenykedett. 1989 után pedig egy kis falugazdászi kitérőt követően a magánvállalkozása horizontális és vertikális felépítésén dolgozott és dolgozik jelenleg is.

 Apostag közéletében hosszú évekig tanácstagként, képviselőként tevékenykedett. Vállalkozásuk a lehetőségeihez mérten segíti a község fejlődését, melyhez gépi munkákkal is hozzájárulnak.

 Ellátta a községi sportegyesület elnöki teendőit, sok fiatallal megszerettette a kosárlabda, asztalitenisz és tenisz sportágakat. A református egyháznál presbiter volt, jelenleg kántori feladatokat, szolgálatot végzett. A Kis-közép Agrárvállalkozók Egyesület alelnöke. Az Agrárkamara országos küldöttjeként igyekszik képviselni a gazdákat.


agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.