2023.02.02., csütörtök , Karolina, Aida

Az év Agrárembere 2016

2016. január 22. péntek • 18:37

Az Év Agrárembere döntőse: Mészáros Gábor

Közeledik az Év Agrárembere Díj utolsó szakasza: december végén a szavazatok és a szakmai zsűri döntése alapján minden kategóriából 3 jelölt jutott tovább a döntőbe. A szavazás tovább folytatódik a közönségdíjért és hamarosan kiderül, kik lesznek a kategóriagyőztesek. Bemutatjuk a jelölteket, ezúttal az Agrárkutatás kategória döntősét, Mészáros Gábort!

Mészáros Gábor, a KITE fejlesztési és szolgáltatási osztályvezetője kiemelkedően sokat tesz a precíziós gazdálkodás fejlesztéséért és a technológia gazdákkal való megismertetéséért, hiszen tudja, hogy ez jelenti a jövő mezőgazdaságát. Hiszi, hogy eredményeket csak közösen tudnak eléri. Büszkeséggel és örömmel tölti el, amikor látja, hogy ő is hozzáadhatott valamit a gazdálkodók sikeréhez.

Mészáros Gábor 1969-ben született Nádudvaron, most is itt él és dolgozik. Nős, négy gyermeke van. Az általános iskola után mezőgazdasági szakközépiskolába járt növényvédelmi szakra. A főiskolát Szarvason végezte, növénytermesztő mérnökként diplomázott. A KITE Zrt.-ben kezdett el dolgozni fejlesztő technikusként, majd mint fejlesztőmérnök folytatta pályafutását. Most fejlesztési és szolgáltatási osztályvezetőként tevékenykedik.

A KITE kereskedelmi szervezet, de az országban egyedüliként K+F+I tevékenységet is végez. Fő célja a világ vezető mezőgazdasági technológiáinak magyarországi adaptációja. Elsősorban technológiai fejlesztéseket végeznek. A termékszintű fejlesztések mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a rendszerszemléletű fejlesztésekre. A fejlesztési eredményekről, a kialakított technológiákról a termelő gazdákat folyamatosan tájékoztatják szántóföldi bemutatókon, rendezvényeken, kiadványokon keresztül.
 
A gazdálkodók mellett nagyon fontos megemlíteni a leendő agrárszakemberek képzését is, a Debreceni Egyetem agrárhallgatói rendszeresen járnak hozzájuk gyakorlati oktatásra. Az utóbbi éveiket alapvetően meghatározza a precíziós gazdálkodás. Hisznek benne, hogy a jövőt a precíziós gazdálkodás jelenti, és sokat dolgoznak azért, hogy a technológia megismerésével a magyar termelők hatékonyabban és jövedelmezőbben gazdálkodhassanak.

Fontosnak tartják, hogy a gazdálkodóknak a gyakorlatban használható, érdemi információkat adjanak át. Az országot járva és szűkebb hazájában, Nádudvar határában szétnézve jó érzéssel tölti el az a tudat, hogy sikereiknek ő is részese lehetett.


agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.