2021.12.06., hétfő , Miklós

Az év Agrárembere 2016

2015. december 02. szerda • 09:00

Már lehet szavazni Az Év Agrárembere Díj jelöltjeire

December elsejétől lehet szavazni Az Év Agrárembere Díj jelöltjeire, ahol a szakmai teljesítmény mellett a társadalmi szerepvállalást értékelik – jelentette be Mátrai Zoltán, a díj főszervezője sajtótájékoztatón, Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Karán.

prof. dr. Gyuricza Csaba, Süle Katalin, Mátrai Zoltán

Az Év Agrárembere Díjat másodszor adják át, a tavalyi kitüntetéshez képest hárommal több kategóriában indulhattak a jelöltek. Így 2015-ben már az agrárkutatás, az erdészet-vadászat és a feldolgozó-élelmiszeripar kategória jelöltjeire is lehet szavazni az agrárgépészet, a fenntartható gazdálkodás, a fiatal gazda, a kertészet, a növénytermesztés, a növényvédelem és az állattenyésztés mellett.

Mátrai Zoltán a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a kiváló szakmai teljesítmény mellett a jelöltek társadalmi szerepvállalásán van a hangsúly, olyan szakember lehet Az Év Agrárembere, aki az agráriumban végzett kiváló teljesítménye mellett kötelességének érzi, hogy tegyen valamit környezetéért, a közösségért amelyben él, illetve a közjóért.

Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke, a díj fővédnöke hangsúlyozta, hogy a kezdeményezés rávilágíthatja a figyelmet a hazai mezőgazdaságra, hozzájárulhat ahhoz, hogy a honi agrárium megítélése kedvezőbb legyen. – Úgy vélem, már az ötlet is remek kezdeményezés, hiszen az, hogy megválasztják az Év Agráremberét különböző kategóriákban, felhívja a figyelmet a mezőgazdasági tevékenység jelentőségére, fontosságára, a vidéken végzett munka eredményeire. A díj hozzájárul ahhoz, hogy minél szélesebb közönség ismerhesse meg azt a hivatást, amelynek leginkább csak a nehézségeiről hallanak, az értékeiről pedig kevésbé, holott ezekben is bővelkedik – tette hozzá az MVH elnöke.

Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Zala megyei szervezetének elnöke, a NAK elnökségi szóvivője a sajtótájékoztatón bejelentette, a kamara 2015-ben Az Év Agrárembere Díj szakmai partnere. Mint mondta, az agráriumban dolgozók több olyan feladatot is ellátnak vidéken, amelyet meg kell mutatni a társadalom széles rétegeinek, hogy az jó példaként szolgálhasson a közért tenni akarók számára.

Az Év Agrárembere Díj jelöltjeire december 1-jétől lehet szavazni a www.azevagrarembere.hu internetes oldalon. A kategóriagyőzteseknek járó díjat, valamint Az Év Agrárembere kitüntető díjat 2016. februárjában adják át a közönségszavazatok, illetve a szakmai zsűri értékelése alapján.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.