2022.01.18., kedd , Piroska

Az év Agrárembere 2016

2016. november 03. csütörtök • 11:21

Még 2 napig véleményezheti a fiatal gazda pályázatot!

Hamarosan megjelenik az új induló fiatal gazda pályázat. A társadalmi egyeztetés keretében javaslattal, kérdéssel vagy akár felvetéssel is élhetünk november 5-e 17 óráig.

A felhívás sok esetben hasonlít a korábbi induló fiatal gazda pályázatokhoz. A pályázók körét tekintve a 18 és 40 közötti fiatalok pályázhatnak. Újdonság viszont, hogy természetes személyek mellett, már jogi személyek is pályázhatnak. Részt vehetnek továbbá olyan mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozók, akik főtevékenysége mezőgazdasági tevékenység, de azt a kérelem benyújtásától számított 12 hónapnál nem régebben folytatják. A pályázónak azonban az előző évektől eltérően, a pályázat beadásának pillanatában legalább 6000 STÉ, legfeljebb 25.000 STÉ értékű ún. termelési potenciállal kell rendelkeznie, amelynek különböző igazolási módjait a felhívás rögzíti.

A pályázat kitér a pályázók képesítésére és szakmai gyakorlatára is. Ahogyan azt az új pályázatoknál megszokhattuk, a pályázat értékeli a ökológiai gazdálkodás vállalását és a környezeti, klíma-alkalmazkodási vállalásokat is.

A pályázat felépítése: a tartalmi értékelési szempontok mellett, a fiatal gazda üzleti terv, illetve pénzügyi terv összeállításával fekteti le jövőbeli terveit.

A társadalmi egyeztetés elsődleges célja a potenciális pályázók véleményének közvetítése. A felhívás előzetes átolvasásával azonban már képet kaphatunk a felhívás célkitűzéseiről, amely segítheti a leendő pályázók, pályázati előkészítési folyamatát.

A véleményeinket az alábbi honlapon tehetjük közzé, amelyre november 5-e 17 óráig van lehetőségünk: https://www.palyazat.gov.hu/node/60339

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.