2023.02.02., csütörtök , Karolina, Aida

Az év Agrárembere 2016

2016. január 25. hétfő • 14:04

Növénytermesztés: ők állnak az Év Agrárembere mögött

A fináléhoz közeledik Az Év Agrárembere Díj. A szervezők nagy örömére szolgált, hogy a tavalyi támogatók közül többen is úgy érezték: indokolt a verseny mellé állniuk. Hogy miért, arról a Növénytermesztés kategória támogatójának, a Timac Agro Hungária Kft-nek ügyvezető igazgatója, Major Zoltán beszélt.


"A Timac Agronak és számomra személyesen is nagyon fontos, hogy a mezőgazdaságot, mint szektort népszerűsítsük. 30-40 évvel ezelőtt még minden vidéki embernek voltak otthon állatai, vagy éppen háztáji területen gazdálkodtak a termelőszövetkezeteknél alkalmazottak.

Sokkal közelebb volt hozzájuk ez a szektor, mint manapság. Szükség van arra, hogy az embereknek információt adjunk azzal kapcsolatban, hogy miből lesz az élelmiszer, milyen folyamatok során termelődik meg, ami minden nap az asztalokra kerül. Azt látjuk ugyanis, hogy mostanra eltávolodtunk ettől, és a mai kor embere nagyon messze került szemléletében is a szektortól.

Az „Év Agrárembere” díj olyan lehetőséget ad, amely egy másfajta platformot teremt számunkra arra, hogy a gazdákkal, a termelőkkel kommunikáljunk. Mindenféleképpen fontos számunkra, hogy olyan embereket találjunk e díj jelöltjeiként, akik mindamellett, hogy szakmailag kiválóak, valamiféle társadalmi felelősségvállalást is mutatnak a saját szűkebb környezetükben. Mi azt támogatjuk, hogy ennek nagyobb hangot adjunk, és akár az egész ország megismerhesse az ilyen kiváló szakembereket."


agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.