2021.09.17., péntek , Zsófia

Az év Agrárembere 2016

2016. január 09. szombat • 18:49

Ők állnak az Év Agrárembere mögött

Második szakaszába érkezett az Év Agrárembere Díj, december elsejétől adhatók le a szavazatok a jelöltekre a www.azevagrarembere.hu internetes felületen. A szervezők nagy örömére szolgál, hogy a tavalyi támogatók szinte kivétel nélkül az idén is úgy érezték, folytatni kell a közös munkát.

Az Év Agrárembere Díj főtámogatójának, a Monsanto Hungária Kft-nek ügyvezető igazgatóját, Szanyi Istvánt kérdeztük arról,  miért támogatják a versenyt immár a második alkalommal.

„A Monsanto, illetve a Dekalb márka 100 százalékban mezőgazdasággal foglalkozó vállalat, így mindenképpen elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy a termelőink, a partnereink megfelelő minőségű termékeket kapjanak, megfelelő technológiával lássuk el őket. Elkötelezettségünk a mezőgazdaság irányába abban nyilvánul meg, hogy hogyan tudnak a gazdák minél többet termelni a lehető legkisebb ráfordítással, azaz hogyan tudjuk a termelők életét könnyebbé, jobbá tenni. A partnerség, az innováció nagyon fontos a mezőgazdaságból élők számára, mindemellett mi fontosnak tartjuk a vidék megtartó erejét is, hiszen aki mezőgazdasággal foglalkozik, az nyilvánvalóan vidéken él. Kiemelkedően fontos a Monsanto, illetve a Dekalb társadalmi szerepvállalása, ami több területen nyilvánul meg. Például abban, hogyan tudunk a gazdálkodóknak jobb életkörülményeket biztosítani lakóhelyükön, vagy abban, hogy a rosszabb körülmények között élő társadalmi csoportoknak segítünk vetőmagadományozással, de fontos számunkra az is, hogy támogassuk az oktatást, és saját kollégáinknak is jobb munkakörülményeket teremtsünk. 

Az Év Agrárembere Díjról, amelynek már tavaly is főtámogatói voltunk, azt gondoljuk, hogy ezek a célkitűzések, a társadalmi szerepvállalás, az innováció, az előre mutatás, az, hogy az agráriumban legyenek ikonok, megvalósulnak. A Monsanto úgy véli, hogy az ideális jelölt ezeket az értékeket képviseli. Vagyis a szakember az adott területen kiemelkedőt tud mutatni, megtöri a status quo-t és új dolgokat hoz a szakmába, mindemellett pedig közvetlen környezetének valamifajta pluszt, segítséget tud nyújtani.”

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.