2022.12.08., csütörtök , Mária

Az év Agrárembere 2016

2016. október 17. hétfő • 12:52

Süle Katalin Elza: büszke vagyok arra, hogy gazdász lehetek

Idén október 1-től november 20-ig lehet jelöltet állítani Az Év Agrárembere Díjra. 2016-ban 11 kategóriában zajlik a megmérettetés. Az elkövetkező hetekben sorra vesszük az eddigi kategóriagyőzteseket; arra voltunk kíváncsiak, mi történt velük a Díj odaítélése óta.

A Fiatal gazda kategóriában 2014-ben Süle Katalin Elza nyerte el a címet: fiatal nőként mind a gazdálkodás, mind a társadalmi felelősségvállalás terén példaértékű tevékenységet végez és már számos kiemelkedő eredményt és sikert ért el eddigi munkája során.

- Szerintem a vidéki fiatalok előbb-utóbb rá fognak jönni arra, hogy a családi értékekben rejlik a jövő kulcsa, és visszatérnek a szülőfalujukba. Az a véleményem, hogy szükség van a külföldön megszerezhető gyakorlatra, de a megszerzett tudást itthon kell kamatoztatni. Mindenütt megvan a lehetősége a kisgazdaságok létesítésének, és szerintem fontos feladat, hogy mindenki megtermelje, amit tud, majd azt a piacon értékesítse. Én ezt láttam a szüleimtől, és ezt is szeretném továbbadni – nyilatkozta egy korábbi interjúban.

Most arról kérdeztük, mi történt a kategóriagyőzelem óta? – A legfontosabb az, hogy továbbra is nagyon büszke vagyok arra, hogy gazdász lehetek. A Díj segít abban a küldetésemben, hogy felhívjam számtalan olyan értékre a figyelmet, ami a mezőgazdaságban rejtőzködik. Ezt kötelességemnek is érzem, csakúgy, mint a példamutatást, ha társadalmi szerepvállalásról, felelősségvállalásról van szó. Úgy érzem, a kategóriagyőzelem sokat segített ebben, hiszen eleve meglepetést okozott, hogy egy mára elférfiasodott szakmában nőként is érvényesülni tudtok. Amióta átvettem a kitüntetést, sokkal több szakmai rendezvényre hívnak, kérnek fel háziasszonynak, amely felkéréseket nyilván örömmel teljesítek.

Süle Katalin Elza a kategóriagyőzelem óta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei elnöke lett, illetve a kormány delegáltjaként Brüsszelben is a hazai mezőgazdaságért dolgozik. Szintén elnöki teendőket lát el a MAGOSZ zalai szervezetében.
Idén nyáron lett Charolais törzstenyésztő, ami szintén kitartó munkájának eredménye. A titulussal mindössze 14-en rendelkeznek Magyarországon.

Az Év Agrárembere Díjról bővebb információ itt olvasható!

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.