2019.03.20., szerda , Klaudia

Állattenyésztés

2018. május 10. csütörtök • 11:47

25 év, 25 kiállítás - Elkezdődött az állattenyésztés ünnepe

Megnyílt a jubileumi XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár!

A kiállítás mára a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozójává vált, amelyet a hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. szervez kezdettől fogva a Magyar Állattenyésztők Szövetségének és tagszervezeteinek társrendezésében.


Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója - fotó: agrotrend.hu

- Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezésénél a legfontosabb szempont a szakmaiság - mondta megnyitó beszédében Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója. - A kiállítás a folyamatos fejlődés, valamint a mennyiségi és minőségi megújulás révén vált hazánk legjelentősebb mezőgazdasági rendezvényévé - tette hozzá.

A 3 napos seregszemle során az állattenyésztés nyolc ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi-, díszbaromfi-, és nyúltenyésztők, a halászat, vadászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be.


fotó: agrotrend.hu

A hazai mezőgazdaság jelentős része megjelenik a vásárhelyi kiállításon, a szaporodásbiológiától a tartástechnológián át a takarmányozásig minden - az állattenyésztéshez szükséges - szakterület képviselőit, a vetőmag-előállítókat, műtrágya-forgalmazókat, gépgyártókat, gépforgalmazókat, a különböző technikák és technológiák képviselőit meg lehet találni a seregszemlén.

- A magyar állattenyésztés folyamatosan jelentős kihívásokkal áll szemben. Az elmúlt években a tejpiaci és baromfiágazati problémák voltak a porondon, most pedig az afrikai seréspestis jelenti a problémát - jelentette ki Győrffy Balázs. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke kiemelte, hogy ez egy olyan probléma, ami egy jelentős összefogást igényel a szakmapolitika, a gazdasági szereplők és az ágazat, az ellátólánc minden egyes szereplője részéről.


Győrffy Balázs NAK-elnök - fotó: agrotrend.hu

- A tejpiaci problémák megoldása során megtanultuk, hogy a kiskereskedelmi láncokkal érdemben és rendszeresen kell egyeztetni ahhoz, hogy a problémákon túllendüljünk. Ott tudtunk sikereket elérni és azt gondolom, hogy most is együtt kell fellépni és minden lehetőséget megragadni ahhoz, hogy  kellő komolysággal kezelve védjük az ágazat érdekeit - tette hozzá a köztestület elnöke. 


fotó: agrotrend.hu


fotó: agrotrend.hu

agrotrend.hu

Fókuszban
BactoFil® + KITEStart® – technológia, amelytől a kukorica csőre tölt!

BactoFil® + KITEStart® – technológia, amelytől a kukorica csőre tölt!

Az AGRO.bio az elmúlt években a Demo Farm Projekt

Szakszerű kalciumpótlás a talajtermékenység fenntartásáért

Szakszerű kalciumpótlás a talajtermékenység fenntartásáért

A mezőgazdaságban a termőtalaj a legfontosabb termelőeszköz

Visszatekert kilométeróra, hiányzó szervizkönyv

Visszatekert kilométeróra, hiányzó szervizkönyv

Válasszon inkább megbízható használtautót! - JóAutók.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.