FÓKUSZBAN

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen Európa legfelkészültebb ...

Az amerikai gazdák aggodalmai

Az amerikai gazdák aggodalmai

Nyáron Donald Trump kereskedelmi vitáitól volt hangos

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

A mezőgazdaság témakörében meghirdetett fotópályázat

Állattenyésztés

2018. május 10., csütörtök • 11:47

25 év, 25 kiállítás - Elkezdődött az állattenyésztés ünnepe

Megnyílt a jubileumi XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár!

A kiállítás mára a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozójává vált, amelyet a hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. szervez kezdettől fogva a Magyar Állattenyésztők Szövetségének és tagszervezeteinek társrendezésében.


Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója - fotó: agrotrend.hu

- Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezésénél a legfontosabb szempont a szakmaiság - mondta megnyitó beszédében Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója. - A kiállítás a folyamatos fejlődés, valamint a mennyiségi és minőségi megújulás révén vált hazánk legjelentősebb mezőgazdasági rendezvényévé - tette hozzá.

A 3 napos seregszemle során az állattenyésztés nyolc ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi-, díszbaromfi-, és nyúltenyésztők, a halászat, vadászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be.


fotó: agrotrend.hu

A hazai mezőgazdaság jelentős része megjelenik a vásárhelyi kiállításon, a szaporodásbiológiától a tartástechnológián át a takarmányozásig minden - az állattenyésztéshez szükséges - szakterület képviselőit, a vetőmag-előállítókat, műtrágya-forgalmazókat, gépgyártókat, gépforgalmazókat, a különböző technikák és technológiák képviselőit meg lehet találni a seregszemlén.

- A magyar állattenyésztés folyamatosan jelentős kihívásokkal áll szemben. Az elmúlt években a tejpiaci és baromfiágazati problémák voltak a porondon, most pedig az afrikai seréspestis jelenti a problémát - jelentette ki Győrffy Balázs. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke kiemelte, hogy ez egy olyan probléma, ami egy jelentős összefogást igényel a szakmapolitika, a gazdasági szereplők és az ágazat, az ellátólánc minden egyes szereplője részéről.


Győrffy Balázs NAK-elnök - fotó: agrotrend.hu

- A tejpiaci problémák megoldása során megtanultuk, hogy a kiskereskedelmi láncokkal érdemben és rendszeresen kell egyeztetni ahhoz, hogy a problémákon túllendüljünk. Ott tudtunk sikereket elérni és azt gondolom, hogy most is együtt kell fellépni és minden lehetőséget megragadni ahhoz, hogy  kellő komolysággal kezelve védjük az ágazat érdekeit - tette hozzá a köztestület elnöke. 


fotó: agrotrend.hu


fotó: agrotrend.hu

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.