2021.09.27., hétfő , Adalbert

Állattenyésztés

2021. szeptember 10. péntek • 12:22

Ebösszeírás állatvédők segítségével

Soponya állatbarát önkormányzata példamutató együttműködéssel szeretné csökkenteni a kóbor állatok számát a településen, és javítani az állattartási kultúra színvonalát.

Az soponyai önkormányzat és a HEROSZ elkötelezett az állatvédelem mellett és fontosnak tartják a tájékoztató, felvilágosító munkát, mellyel sok állat szenvedése megelőzhető.

fotó: pixabay.com

Mindezek érdekében a két fél együttműködik és 2021. szeptember 4-én a  HEROSZ Fehérvári Állatotthon vezetője, Krepsz Gyöngyi, és 11 önkéntes megkezdte az állatállomány összeírását a településen. A küldöttséget Szűcs Norbert polgármester, és Bencze Péter polgárőr, az Állatvédelmi Bizottság vezetője fogadta a hivatalban. Szűcs Norbert polgármester elmondta, hogy szeretnék a törvény által előírt kötelező feladatokat minél hatékonyabban végrehajtani.

A kóbor állatok befogását saját erőből oldják meg, és a macskák elhelyezését is meg fogják oldani. Krepsz Gyöngyi elmondta, hogy az ő céljuk a tényleges, és hatékony ellenőrzés, a felvilágosítás, szemléletformálás. Házról-házra járva lehetőség van beszélgetni az emberekkel, felvilágosító munkát végezni, elmagyarázni az ivartalanítás fontosságát, az állattartásra vonatkozó kötelezettségeket.

Nem az állatvédő szervezetek feladata az ebösszeírás, de eredményeket csak összefogással lehet elérni. Az ebösszeírás folytatódik. A feldolgozott adatok alapján kiderül, hol kell beavatkozni, hol kell felszólítani a lakosságot a chip beültetésre, vagy veszettség oltásra.

agrotrend.hu / MTI/OS

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.