FÓKUSZBAN

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

Először Magyarországon a szakmák Európa-bajnoksága

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen Európa legfelkészültebb ...

Az amerikai gazdák aggodalmai

Az amerikai gazdák aggodalmai

Nyáron Donald Trump kereskedelmi vitáitól volt hangos

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

Második alkalommal adtuk át az Agrofotó díjakat

A mezőgazdaság témakörében meghirdetett fotópályázat

Állattenyésztés

2018. április 11., szerda • 12:43

Fontos, hogy egyeztessék a lovaikról nyilvántartott adatokat

A Magyar Államkincstár (MÁK) március folyamán tájékoztató levelet küldött az Országos Lótenyésztési Információs Rendszerben (OLIR) történő adategyeztetés szükségességéről az érintett ügyfeleknek.

A Vidékfejlesztési Programban támogatói okirattal rendelkezők, a kifizetési kérelem benyújtásában érintettek, illetve a „Védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” pályázat esetében a támogatásra jogosult állatok közül kiesett egyedek pótlására kötelezetteket értesítette a MÁK.

Szintén értesítést kaptak az „Ökológiai gazdálkodás fenntartása, ökológiai gazdálkodásra áttérés”, valamint az „Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés” című pályázatok résztvevői is, amennyiben kérelmük lótartásra, legeltetésre vonatkozó kötelezettségvállalást is tartalmazott.

fotó:Pixabay

A levélben a MÁK arra kérte a tartókat, hogy a Nébih illetékes szervezeti egységénél egyeztessék a lovaikról nyilvántartott adatokat, mivel

a támogatási jogosultságot az OLIR adatbázis alapján ellenőrzik.

Az ügyfél által történő adategyeztetésnek ki kell terjednie a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) szereplő tartói jogviszony adataira is, mivel ennek a kötelezettségvállalás időszakában végig fenn kell állnia.

Amennyiben a lótartók tájékoztatást szeretnének kapni az OLIR-ban nyilvántartott lovaikról, erre vonatkozó igényüket kizárólag írásban nyújthatják be.

Papíralapon a Nébih 1537 Budapest, Pf. 407. postai címen, vagy elektronikus úton a loinfo@nebih.gov.hu email címen.

A pontos azonosításhoz meg kell adni a nevet és az ügyfél azonosító számot, (ügyfél azonosító szám hiányában a születési helyet és időt is). Cég esetén a név mellett az adószámot is fel kell tüntetni. A nyilvántartás alapján megküldött adatok a lekérdezés napjára érvényesek, az ügyfél által történő későbbi adatközlés, módosítás esetén új lekérdezést szükséges kezdeményezni.

A Nébih által kiállított adategyeztetőn szereplő adatok tájékoztató jellegűek. A MÁK a támogatási jogosultság ellenőrzéséhez szükséges adatokat a támogatási, illetve a kifizetési kérelmek benyújtását követően közvetlenül a Nébih-től kéri meg.

Az adatközlés a lekérdezés napján az ügyfél tartásában és/vagy tulajdonában lévő lovak azonosítóját, fajtáját és a tulajdonosi, vagy tartói jogviszony kezdeti és vége dátumait tartalmazza. A tenyésztő által nyilvántartott, valamint a kimutatáson szereplő adatok eltérése esetén a +36-1/336-9050, vagy a +36-1/316-0663 telefonszámon tudnak segítséget kérni az érintettek.

A Nébih ezzel kapcsolatos közleménye ITT érhető el.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.