FÓKUSZBAN

A gazdáknak már a vegánoktól is félniük kell?

A gazdáknak már a vegánoktól is félniük kell?

Egyre népszerűbb a hús- és tejmentes életmód, de mit jelent

Az Év Agrárembere: a döntősök a vidék erejét is képviselik!

Az Év Agrárembere: a döntősök a vidék erejét is képviselik!

A zsűri kiválasztotta az idei 30 döntősöt, vagyis

Keressük Az Agrárvilág Szépét!

Keressük Az Agrárvilág Szépét!

Olyan hölgyeket keresünk, akiknek nem csak kötődésük

Állattenyésztés

2018. április 11., szerda • 12:43

Fontos, hogy egyeztessék a lovaikról nyilvántartott adatokat

A Magyar Államkincstár (MÁK) március folyamán tájékoztató levelet küldött az Országos Lótenyésztési Információs Rendszerben (OLIR) történő adategyeztetés szükségességéről az érintett ügyfeleknek.

A Vidékfejlesztési Programban támogatói okirattal rendelkezők, a kifizetési kérelem benyújtásában érintettek, illetve a „Védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” pályázat esetében a támogatásra jogosult állatok közül kiesett egyedek pótlására kötelezetteket értesítette a MÁK.

Szintén értesítést kaptak az „Ökológiai gazdálkodás fenntartása, ökológiai gazdálkodásra áttérés”, valamint az „Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés” című pályázatok résztvevői is, amennyiben kérelmük lótartásra, legeltetésre vonatkozó kötelezettségvállalást is tartalmazott.

fotó:Pixabay

A levélben a MÁK arra kérte a tartókat, hogy a Nébih illetékes szervezeti egységénél egyeztessék a lovaikról nyilvántartott adatokat, mivel

a támogatási jogosultságot az OLIR adatbázis alapján ellenőrzik.

Az ügyfél által történő adategyeztetésnek ki kell terjednie a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) szereplő tartói jogviszony adataira is, mivel ennek a kötelezettségvállalás időszakában végig fenn kell állnia.

Amennyiben a lótartók tájékoztatást szeretnének kapni az OLIR-ban nyilvántartott lovaikról, erre vonatkozó igényüket kizárólag írásban nyújthatják be.

Papíralapon a Nébih 1537 Budapest, Pf. 407. postai címen, vagy elektronikus úton a loinfo@nebih.gov.hu email címen.

A pontos azonosításhoz meg kell adni a nevet és az ügyfél azonosító számot, (ügyfél azonosító szám hiányában a születési helyet és időt is). Cég esetén a név mellett az adószámot is fel kell tüntetni. A nyilvántartás alapján megküldött adatok a lekérdezés napjára érvényesek, az ügyfél által történő későbbi adatközlés, módosítás esetén új lekérdezést szükséges kezdeményezni.

A Nébih által kiállított adategyeztetőn szereplő adatok tájékoztató jellegűek. A MÁK a támogatási jogosultság ellenőrzéséhez szükséges adatokat a támogatási, illetve a kifizetési kérelmek benyújtását követően közvetlenül a Nébih-től kéri meg.

Az adatközlés a lekérdezés napján az ügyfél tartásában és/vagy tulajdonában lévő lovak azonosítóját, fajtáját és a tulajdonosi, vagy tartói jogviszony kezdeti és vége dátumait tartalmazza. A tenyésztő által nyilvántartott, valamint a kimutatáson szereplő adatok eltérése esetén a +36-1/336-9050, vagy a +36-1/316-0663 telefonszámon tudnak segítséget kérni az érintettek.

A Nébih ezzel kapcsolatos közleménye ITT érhető el.

agrotrend.hu / NAK

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.