2021.10.20., szerda , Vendel

Állattenyésztés

2019. február 12. kedd • 13:32

Elege lett a képmutatásból, cselekvésre buzdítja az embereket egy bajor gazda

A gazdálkodó a rovarok kétségbeejtő pusztulását akadályozná meg, így az eBay apróhirdetései között kínálja fel bérlésre virágos rétjét.

A mezőgazdasági termelő a "Mentsék meg a méheket" elnevezésű kezdeményezés alapján jutott erre az elhatározásra. A kezdeményezés támogatóit nemcsak aláírásra, hanem cselekvésre is buzdítja - írja a Top Agrar.


A " Mentsék meg a méheket " kezdeményezés támogatóit kívánja felrázni az apróhirdetés - fotó: Pixabay

Január végén vette kezdeték Bajorországban a biológiai sokféleséget biztosító "Mentsétek meg a méheket" kezdeményezés, melyet többek között

  • az ÖDP,
  • az LBV, a
  • Szövetség 90/a Zöldek és a BUND természetvédők

indítottak el.

2019. január 31 és február 13. között az aláírásgyűjtés sikeréhez a bajor választópolgárok 10 %-ának kell regisztrálnia a városházákon.

Peter Bodendörfer ökológiai gazdálkodó szeretné szembesíteni az embereket a megkérdőjelezhető erkölcsi hozzáállásukkal és ezért adott fel egy apróhirdetést.

- Lehetőséget kínálok Önöknek, hogy tegyenek valamit a biológiai sokféleségért. Mentsétek meg a méheket és más rovarokat. Könnyítsenek a lelkiismeretükön, én szívesen segítek benne - olvashatóak a gazda szavai a hirdetésben.

A mezőgazdasági termelő virágos rétet akar létrehozni egy korábban intenzíven használt szántóterületen.

- A terület szélén elhelyezek egy táblát, amelyen feltüntetem az Ön segítségét, és megnevezem a vetett növényfajokat. Természetesen a terület 100 %-ban biogazdálkodású - írja az apróhirdetésben. 50 euróért lehet örökbe fogadni egy 100 m²-es virágzó területet, amiről tanúsítványt is kapnak az adományozók. A megállapodás 2 évre szól, amely igény szerint meghosszabbítható.

- Ne csak a papíron segítsen, inkább cselekedjen! 

- érvel Bodendörfer, aki azonban nem számít nagy érdeklődésre.

- A zöld lelkiismeret az aláírás után megszűnik - nyilatkozta a mezőgazdasági termelő a Top Agrar-nak.

agrotrend.hu

Feliratkozás az Agrotrend.hu hírlevelére

Teljes név:
E-mail cím:*
Elfogadom az Adatvédelmi nyilatkozatot.