Állattenyésztés

Gazdálkodás

Évi 20 dkg nyúlhúst eszik? Az kevés!

Hazánkban az évi nyúlfogyasztás mindössze 20 dkg fejenként, míg a nyugat-európai országokban ez 2 kg. Pedig egészséges, nagy fehérje- és alacsony zsírtartalmú húsról van szó.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK) tartott sajtótájékoztatón a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Nagy István elmondta, hogy a szaktárca szeretné elérni, hogy a jövőben a nyúltartás visszakerüljön a vidéki otthonokba is. Az állat gyors reprodukciós képessége miatt ugyanis fontos szerepet tölthet be az önellátásban. 

Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke közölte: hazánkban jelenleg mintegy 75-80 ezer anyanyúl található, ebből évente mintegy 4,5 millió nyulat vágnak le, amelynek 98 százalékát külföldön értékesítik. Juráskó Róbert hozzátette: a Terméktanács ezért is tartja fontosnak az értékes húsféle hazai promócióját és fogyasztásának ösztönzését.

agrotrend.hu / AMC

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=13 crop=no ]
Hirdetés [bsa_pro_ad_space id=14 crop=no ]

Facebook